Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα δειγμάτων DNA των υιοθετημένων παιδιών μιας από τις πλουσιότερες γυναίκες στην Αργεντινή, με τους γιατρούς να ξεκαθαρίζουν ότι δεν ανήκουν σε κάποιο από τα μέλη των 55 οικογενειών που είχαν απαχθεί όταν ήταν βρέφη στη διάρκεια της δικτατορίας, επισημαίνει σε δήλωσή του ο δικηγόρος της θετής μητέρας.

Η 10ετής μάχη που έδιναν ακτιβιστές να αναλυθεί γενετικό υλικό του Φελίπε και της Μαρσέλα Νόμπλε Ερέρα, η θετή μητέρα των οποίων είναι η ιδιοκτήτρια του Grupo Clarin, του μεγαλύτερου ομίλου των ΜΜΕ στην Αργεντινή, είχε πολιτικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ, η οποία διεκδικεί την επανεκλογή της τον Οκτώβριο, είχε παρέμβει στην υπόθεση εν μέσω της διένεξής της με τον όμιλο Κλαρίν, αφού τα μέσα ενημέρωσής του εστράφησαν εναντίον της κυβέρνησής της το 2008. Κάλεσε τα δικαστήρια να συμβάλουν να διασαφηνιστεί η πραγματική ταυτότητα των παιδιών της Νόμπλε Ερέρα.

«Αποκλείεται να είναι παιδιά εξαφανισθέντων (πολιτικών κρατουμένων), διότι τα δείγματα δεν ταιριάζουν με καμιά από τις οικογένειες», δείγματα των οποίων υπάρχουν στην βάση δεδομένων, δήλωσε ο Γκαμπριέλ Καβάγιο, δικηγόρος της μητέρας τους, της Ερνεστίνα Ερέρα δε Νόμπλε.

«Για εμάς, αυτή (η υπόθεση) τελειώνει σήμερα», πρόσθεσε ο Καβάγιο.

Τα παιδιά είχαν υιοθετηθεί από την ιδιοκτήτρια του ομίλου Κλαρίν πριν από 35 χρόνια, όταν τη χώρα κυβερνούσε στρατιωτική δικτατορία και δεκάδες παιδιά πολιτικών κρατούμενων απάγονταν και πολλά υιοθετούνταν από οικογένειες που συνήθως γνώριζαν από πού προέρχονται, αν και μερικές φορές το αγνοούσαν.

Ο Καβάγιο είπε ότι η οικογένεια θα περιμένει από την δικαιοσύνη να ολοκληρώσει τις συγκρίσεις με άλλα δείγματα, από περίπου 200 οικογένειες. Όμως, πρόσθεσε πως οι εξετάσεις αναμένεται να δώσουν αρνητικά αποτελέσματα, αφού τα υπόλοιπα δείγματα προέρχονται από παιδιά που γεννήθηκαν το 1977 και το 1978, μετά τη γέννηση των παιδιών της Νόμπλε Ερέρα.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα αδέλφια αποφάσισαν απροσδόκητα να υποβάλουν οικειοθελώς δείγματα DNA νωρίτερα αυτό το μήνα, λέγοντας ότι θέλησαν με αυτό τον τρόπο να δώσουν ένα τέλος στην «παρενόχληση και την καταδίωξη» που υφίστανται τα ίδια και η μητέρα τους.

Κατηγόρησαν την πρόεδρο Φερνάντες ότι τα χρησιμοποίησε σαν πιόνια στη σύγκρουσή της με το Grupo Clarin, κάτι που διέψευσε η κυβέρνησή της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook