Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, για την “καθήλωση” των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, λόγω ελλείψεως κονδυλίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που η Κυβέρνηση επαίρεται για τις ‘’επιτυχίες’’ της στα δημόσια οικονομικά, την ίδια ώρα αποκαλύπτεται η γύμνια της σε όλα τα επίπεδα.

Τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ, που χρησιμοποιούνται για την αεροδιακομιδή ασθενών από τα νησιά μας στην ηπειρωτική Ελλάδα, βρίσκονται καθηλωμένα λόγω ελλείψεως κονδυλίων για συντήρηση και επισκευές. 

Από τον Ιανουάριο και ύστερα από αίτημα του ΕΚΑΒ, τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής έχουν αναλάβει τον ρόλο  των ‘’ιπτάμενων ασθενοφόρων’’, αν και δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. 

Το ερώτημα, όμως, είναι για το τι θα γίνει  κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που μόλις ξεκίνησε, με δεδομένο ότι τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε ετοιμότητα και δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για αποστολές του ΕΚΑΒ.

Σε μια χώρα που οφείλει να παρέχει τις απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της και ταυτόχρονα να στηρίζει τη βαριά της βιομηχανία, τον τουρισμό, τέτοιες ενέργειες δεν δείχνουν μόνο την ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και την επικίνδυνη ανευθυνότητά της».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook