Την πρόκρισή τους στις εθνικές ομάδες Κανόε Καγιάκ, στις κατηγορίες Εφήβων, Νεανίδων και Γυναικών, κατάφεραν να εξασφαλίσουν πέντε αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Οι Αναστάσιος Μελεμενής, Ιωάννης Τζανακόπουλος και Ιωάννης Αντωνίου (Έφηβοι), η Ελευθερία-Μαρίνα Παπασταματάκη (Νεανίδες) και η Αθηνά Κέκελου (Γυναίκες) εξασφάλισαν το… εισιτήριο για την Εθνική ομάδα.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ:

Πέντε Χανιώτες αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στις εθνικές ομάδες κανόε καγιάκ στις κατηγορίες Εφήβων, Νεανίδων και Γυναικών, στο πλαίσιο της β’ φάσης προκρίσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Οι αθλητές που τα κατάφεραν ήταν οι Αναστάσιος Μελεμενής, Ιωάννης Τζανακόπουλος και Ιωάννης Αντωνίου στην κατηγορία Εφήβων, η Ελευθερία-Μαρίνα Παπασταματάκη στις Νεανίδες και η Αθηνά Κέκελου στην κατηγορία Γυναικών. Αυτοί οι πέντε εξασφάλισαν το εισιτήριο για την εθνική, με την επόμενη υποχρέωσή τους να είναι το εσωτερικό τεστ αξιολόγησης που θα γίνει στα τέλη Ιουνίου προκειμένου να προκύψει η αποστολή που θα λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Βουλγαρία και το Παγκόσμιο που θα διεξαχθεί στην Λευκορωσία.

Από την άλλη, παρά την πολύ καλή προσπάθεια που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να ενταχθούν στην εθνική ομάδα οι Δημήτριος Βαρβαντάκης, Ιωάννης Κουριδάκης, Ιωάννης Κουτσοποδιώτης, Ελευθέριος Πολυχρονάκης, Κυριάκος Ποντικάκης, Χρήστος Τσουπάκης και Κωνσταντίνα Σαράντου.

Ολοι οι αθλητές αγωνίστηκαν σε αποστάσεις, για τους Άνδρες στα 1.000 και 200 μέτρα ενώ για τις γυναίκες ήταν στα 200 και 500 μέτρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Κ1 200μ. Εφήβων (ΤΕΛΙΚΟΣ)

1ος Μελεμενής Αναστάσιος
4ος Τσουπάκης Χρήστος
6ος Τζανακόπουλος Ιωάννης
7ος Κουριδάκης Ιωάννης

Κ1 1000μ. Εφήβων (ΤΕΛΙΚΟΣ)

3ος Τζανακόπουλος Ιωάννης
4ος Αντωνίου Ιωάννης
5ος Μελεμενής Αναστάσιος
6ος Κουτσοποδιώτης Ιωάννης
7ος Τσουπάκης Χρήστος

Κ1 200μ. Νεανίδων (ΤΕΛΙΚΟΣ)

2η Παπασταματάκη Ελευθερία-Μαρίνα

Κ1 500μ. Νεανίδων (ΤΕΛΙΚΟΣ)

2η Παπασταματάκη Ελευθερία-Μαρίνα

Κ1 200μ Γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ)

3η Σαράντου Κωνσταντίνα
4η Κέκελου Αθηνά

Κ1 500μ Γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ)

1η Κέκελου Αθηνά
3η Σαράντου Κωνσταντίνα

Όσον αφορά τους αθλητές, Πολυχρονάκη, Ποντικάκη και Βαρβαντάκη δεν κατάφεραν να προκριθούν σε τελική σειρά στις αποστάσεις των 200 και 1000μ..

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος αξιολόγησης νέων αθλητών, από το Ν.Ο. Χανίων συμμετείχαν οι Μαρία Μελεμενή, Μαγδαληνή Αντωνίου και Γεώργιος Σηφάκης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Κ1 200μ.

5ος Σηφάκης Γεώργιος

Κ1 1000μ.

7ος Σηφάκης Γεώργιος

Κ1 200μ. Παγκορασίδων

1η Αντωνίου Μαγδαληνή
3η Μελεμενή Μαρία

Κ1 500μ. Παγκορασίδων

1η Αντωνίου Μαγδαληνή
3η Μελεμενή Μαρία

Σύμφωνα με τον βοηθό εφόρου, Νίκο Κουριδάκη που ήταν ο συνοδός της αποστολής στους αγώνες στον Σχοινιά: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που με τις προσπάθειές τους αλλά και τη διαρκή υποστήριξη του προπονητή Μανώλη Αγγελάκη και του Συλλόγου Γονέων που μας στηρίζει, καταφέραμε να παρουσιάσουμε μια μεγάλη αποστολή 12 αθλητών. Αισθανόμαστε περήφανοι για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι τους -αρκετοί για πρώτη φορά- και ειδικότερα για όσους κατάφεραν να περάσουν στην εθνική. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία ANEK LINES που συνεχίζει να είναι επίσημος χορηγός και αρωγός στην προσπάθειά μας και τέλος θέλω να τονίσω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να στηρίζουμε τις προσπάθειες των αθλητών μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΝΑ

Επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα για το τμήμα Κανόε Καγιάκ του ΝΟΧ είναι στις 14-15 Μαΐου στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κανόε Καγιάκ Σπριντ στην Λίμνη Κουρνά.

Διοργανωτές είναι ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων και ο Δήμος Αποκορώνου και συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ και ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Κανόε Καγιάκ του ΝΟΧ. Χρυσός χορηγός της διοργάνωσης είναι η ANEK LINES.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές για παιδιά από 8 ετών και άνω στο άθλημα του Κανόε Καγιάκ συνεχίζονται. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 15:30 – 17:30.

Υπεύθυνος προπονητής είναι ο κ. Καραγιαννίδης Δημήτριος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook