Στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε από 11 – 17 Απριλίου, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα TAE KWON – DO ITF για το 2016.

Πάνω από 1000 αθλητές και αθλήτριες από 33 Χώρες έδωσαν το “παρών” διεκδικώντας ένα μετάλλιο σε αυτό το πρωτάθλημα που από τη συμμετοχή και μόνο θεωρείται από τα πιο πετυχημένα των τελευταίων ετών. Ένα πρωτάθλημα με μεγάλη συμμετοχή και πολύ υψηλό επίπεδο συναγωνισμού.  Μετά την επιτυχία του Αντρέα Τζανίδη που κατέκτησε την 3η θέση και πέτυχε την εισαγωγή του σε όποιο Α.Ε.Ι η Τ.Ε.Ι της χώρας επιθυμεί, άλλη μία διάκριση σημείωσε η σχολή Gerontis Fighters αυτή τη φορά στην κατηγορία των βετεράνων με τον Γραφανάκη Ευστάθιο.  

Ο κύριος Γραφανάκης εκπροσωπώντας επάξια την Κρήτη , ως ο μόνος αθλητής που συμμετείχε από το νησί μας στην εθνική ομάδα, στην κατηγορία των βετεράνων έδειξε μαχητικότητα και ζήλο σε αυτό που κάνει, την αγάπη του για το άθλημα, εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις του.  Με σκληρή και μεθοδική προπόνηση, ξεπερνώντας τα όρια κατάφερε να βγει 6ος στην κατηγορία tul 1 dan βετεράνων και 6ος στην κατηγορία -90 κιλά βετεράνων σε όλη την Ευρώπη.  Αν και πρωτοεμφανιζόμενος στα τερρέν τόσο μεγάλων διοργανώσεων απέδειξε ότι ανεξάρτητα την ηλικία όλοι έχουν δικάωμα στο όνειρο. 

O κύριος Γραφανάκης παρά την παλαιότερη ενασχόληση του με το taekwondo σε άλλο Σύλλογο, τα τελευταία 2 χρόνια ανήκει στους Gerontis fighters, κατάφερε να πάρει μαύρη ζώνη 1 dan από την Αθλητική Ομοσπονδία taekwon-do Ελλάδος καθώς και από την Κορεάτικη Ομοσπονδία όπως προβλέπει ο νόμος, και επίσημα πλέον είναι βοηθός του κύριου Γεροντή στο κομμάτι του taekwon-do itf, προσεχώς 2ο dan στο taekwon-do itf, και 1ο dan στο kick boxing καθώς και διαιτητής στο kick boxing.  Άνθρωποι όπως ο κύριος Γραφανάκης είναι παράδειγμα προς μίμηση που αψηφούν την ηλικία, τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις κάνοντας πρωταθλητισμό αποδεικνύοντας έτσι ότι και μετά τα 40 όποιος αγαπάει αυτό που κάνει μπορεί να καταφέρει πολλά ακόμα και σε τέτοιου είδους μεγάλες διοργανώσεις με τη συμμετοχή πάνω από 30 χωρών και εκατοντάδων αθλητών. 

Με ικανοποίηση για τις επιδόσεις του κύριου Γραφανάκη ο προπονητής του Γεροντής Ιωάννης δήλωσε: Στόχος πια είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και θα κάνουμε τα πάντα για να ανέβουμε στο βάθρο. Τώρα έχουμε εμπειρία, έχουμε δυνατότητες, έχουμε όρεξη να φτάσουμε ψηλά και θα το κάνουμε.  Ο δρόμος του Πρωταθλητισμού δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα είναι σκληρός με πολλές απογοητεύσεις και έντονες εναλλαγές συναισθημάτων. Δουλεύουμε σκληρά, και θέτουμε υψηλούς στόχους και τους ακολουθούμε».Διότι “στόχος χωρίς πλάνο, είναι απλώς μια ευχή”. 

Για άλλη μία φορά ο Σύλλογος ήταν ο μοναδικός από όλη την Κρήτη που συμμετείχε και σε αυτό το Πανευρωπαικό με τρεις αθλητές του τον Τζανίδη Αντρέα 3η θέση, Γραφανάκη Ευστάθιο 6η θέση και τον Μιχάκη Ραφαήλ ο οποίος έκανε μία πολύ καλή παρουσία αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

 Ο προπονητής, το Δ.Σ. Του Συλλόγου αλλά και όλων των Συλλόγων που βρίσκονται υπό την εποπτεία του κύριου Γεροντή, έζησαν στιγμές μοναδικές αφού πέρα από τις επιτυχίες που κατάφεραν, εξασφάλισαν το μέλλον ενός αθλητή, του Αντρέα Τζανίδη, καθώς είναι ο 6ος σε σειρά που καταφέρνει μία τόσο μεγάλη επιτυχία και μπαίνει ανευ εξετάσεων σε όποια σχολή επιθυμεί.  Στο παρελθόν υπήρξαν και άλλοι που κατάφεραν να στελεχώσουν εθνική ομάδα όπως είναι η Παπουτσάκη Αθανασία, ο Γιαννακουδάκης Ιωάννης, Ιωάννου Κωνσταντίνος κ.α.  Κανένας άλλος Σύλλογος γενικά στην Κρήτη δεν έχει καταφέρει τόσες πολλές επιτυχίες και να συνεχίζει να παραμένει στο προσκήνιο. 

Η νέα αυτή μεγάλη επιτυχία αποδεικνύει για άλλη μία φορά την συνεχή και δύσκολη προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά οι αθλητές, αλλά και την μεθοδική δουλειά που γίνεται από την πλευρά του προπονητή και του Δ.Σ, τις άρτιες σχέσεις που υπάρχουν με την Αθλητική Ομοσπονδία taekwon-do Ελλάδος, το πάθος για την διάδοση του αθλήματος και τέλος τις σωστές και μεθοδικές κινήσεις που γίνονται.  

Επόμενες κινήσεις του Συλλόγου παρά την οικονομική κρίση, τις δυσμενείς καταστάσεις και τους αθέμιτους ανταγωνισμούς, είναι η συμμετοχή αθλητών και συγκεκριμένα της πρωταθλήτριας τόσο στο taekwon-do όσο και στο kick boxing Γραφανάκη Ελευθερία, του Πανευρωπαικού πρωταθλητή και πολλάκις Πανελληνιονίκη Τζανίδη Αντρέα, του Παγκόσμιου πρωταθλητή στο kick boxing Ηλιάκη Ελευθέριο καθώς και 6 νέων αθλητών στην πρόκριση όπου η πρώτη θέση θα στελεχώσει ξανά εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τέλος Αυγούστου στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook