Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Κυριακή 8 Μάη στις 11π.μ. στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων και στο λαϊκό γλέντι που θα ακολουθήσει  στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γυναίκων Χανίων:

"Η 1η Μάη,
Είναι μέρα τιμής της θυσίας των εργατών και εργατριών του Σικάγο το 1886 και συνολικά των αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στην εκμετάλλευση.
Είναι αφορμή για να αναλογιστεί κάθε εργαζόμενη, άνεργη και νέα γυναίκα μέσα από ποιό σκληρό και μακρύ δρόμο κατακτήθηκε κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.
Είναι μέρα εφαλτήριο για να πάρουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τη σκυτάλη των αγώνων αυτών.

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζόμενων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, των πρωτοπόρων αντρών και γυναικών που με θυσίες και αίμα χάραξαν τους δρόμους των εργατικών κατακτήσεων. Είναι εφαλτήριο για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που σήμερα σαρώνει κάθε δικαίωμα, φάρος που φωτίζει τους αγώνες που διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ Καλούμε τις γυναίκες του Συλλόγου μας να διαδώσουν πλατιά το μήνυμα της 1ης Μάη στις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις νέες γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που βιώνουν τη βαρβαρότητα των αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης.

Απεργούμε και παίρνουμε μέρος στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 08/05/2016 στις 11π.μ. στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων και στο λαϊκό γλέντι που θα ακολουθήσει  στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων.
Όλες στη μάχη της 48ωρης γενικής Απεργίας!
Στήνουμε εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου."