Με ικανοποιητική συμμετοχή εργαζομένων πραγματοποιήθηκε το πρωί κατάληψη του δημαρχείου Χανίων από τους υπαλλήλους της αυτοδιοίκησης που αντιδρούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση και στα Χανιά, προχώρησαν σε αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία υπηρεσιών, σε μια προσπάθεια να προβάλουν τα αιτήματά τους για απόσυρση του αντι-ασφαλιστικού όπως το χαρακτηρίζουν νομοσχέδιο.

Οι καταλήψεις που προκήρυξε πανελλαδικά η ΠΟΕ ΟΤΑ σε ΧΥΤΑ, δημαρχεία, δημοτικά γκαράζ και δημοτικά κτίρια, αυτές είναι ο προάγγελος της 48ωρης πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας που έχει αποφασιστεί για τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του ασφαλιστικού στη Βουλή.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ τονίζει:

“Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή συντάξεων, κύριων και επικουρικών, μεγάλη μείωση του εφάπαξ, επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται. Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει μόνο ένα στόχο. Να αφομοιώσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν στη ζωή εξαθλίωση, περιθωριοποίηση, ανεργία. Αφαιρώντας ακόμα και από τους απόμαχους της εργασίας το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. στερώντας από τη νέα γενιά την όρεξη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook