Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά, το εξαιρετικό κλίμα φιλίας, κατανόησης και συνεργασίας που υπάρχει από το παρελθόν μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Γαλλίας, ολοκληρώθηκε η αδερφοποίηση του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου με το Ροταριανό Όμιλο Μονμάρτης στο Παρίσι.

Μια ευάριθμη αποστολή αποτελούμενη από τους ροταριανούς Μιχάλη Ζωγραφάκη – Σφακιανάκη, Παντελή Κρουσταλάκη, Γιάννη Μηλιαρά και Στάθη Βασιλειάδη, μαζί με τις συζύγους των, επισκέφθηκε την έδρα του Γαλλικού Ομίλου στην περιοχή της περίφημης Μονμάρτης, που είναι γνωστή για τη μεγάλη παράδοση και προσφορά της στις τέχνες και τα γράμματα. Στην κρητική αποστολή συμμετείχε επίσης η κ. Chantalle Derenne, η οποία είναι μέλος του Ρ.Ο. Ηράκλειο-Candia.

Στην πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/4/2016, οι πρόεδροι των δύο Ομίλων Μιχάλης Ζωγραφάκης – Σφακιανάκης και Gilles Michel υπέγραψαν το οριστικό πρωτόκολλο αδερφοποίησης βάση του καταστατικού του Διεθνούς Ρόταρυ. Την εκδήλωση προσφώνησαν ο Δήμαρχος Μονμάρτης και ο Διοικητής της 1660 Ροταριανής Περιφέρειας Παρισίου, ενώ παρευρέθηκαν και πολλοί εκπρόσωποι άλλων Ροταριανών Ομίλων του Παρισίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ανάμνηση της αδερφοποίησης των δυο Ομίλων, ο Ρ.Ο. «Παρίσι – Μοντμάρτη» κυκλοφόρησε επίσημα γραμματόσημα των γαλλικών ταχυδρομείων με τα σήματα και τα διακριτικά σύμβολα των δύο Ομίλων, τα οποία εκτός της καθημερινής χρήσης τους στη Γαλλία, διατίθενται σε φιλοτελιστές, τα έσοδα των οποίων θα χρησιμοποιηθούν σε κοινό φιλανθρωπικό έργο στο μέλλον σε Ηράκλειο και Παρίσι.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα επίσκεψης πλαισιώθηκε από ενημερωτικές επισκέψεις και ξεναγήσεις σε μουσεία και μνημεία στην Μονμάρτη και σε πολλά σημεία ειδικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού, με φροντίδα των Γάλλων φίλων Ροταριανών, ανταποδίδοντας και εκείνοι με τη σειρά τους και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την κρητική φιλοξενία την οποία απόλαυσαν απλόχερα κατά την πρώτη φάση της αδελφοποίησης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο τον Οκτώβριο του 2015.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook