Το Εργατικό Κέντρο Νομού Χανίων και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Νομού Χανίων, απευθύνουν προσκλητήριο σε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες και τους καλούν να συμμετέχουν δυναμικά στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία και στην  απεργιακή Συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατ/κό Κέντρο Χανίων,  στις 8 του Μάη,  στις 10 το πρωί.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

“Η μέρα αυτή είναι ημέρα μνήμης και τιμής στη θυσία  των μαρτύρων της τάξης μας, είναι ημέρα διεκδίκησης και πάλης των εργαζομένων, ενάντια στην καταπίεση, στη στυγνή εκμετάλλευση και στην εξουσία του κεφαλαίου.

Η ιστορική ημέρα της 1ης του Μάη, βρίσκει σήμερα τους Έλληνες εργαζόμενους να δουλεύουν με απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις,  με μισθούς πείνας, βρίσκει ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, βρίσκει τους συνταξιούχους εξαθλιωμένους και την πλειοψηφία του λαού μας  να ζει σ’ ένα βιοτικό επίπεδο όπου στερείται ακόμα και βασικά διατροφικά και κοινωνικά αγαθά. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών  που εφαρμόστηκαν στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, κατ’ εντολή του ευρωπαϊκού και ντόπιου κεφαλαίου.

Εμείς οι Έλληνες εργαζόμενοι,  που βιώνουμε αυτές τις σκληρές και αδιέξοδες πολιτικές,  ενώνουμε σήμερα τη φωνή και τις δυνάμεις μας ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, ενάντια στις αδικίες και στον πόλεμο, ενάντια στις κοινωνικές διακρίσεις και στο ρατσισμό. Στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα ασίγαστου αγώνα  για την ανατροπή των πολιτικών αυτών που καταπατούν εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα,  που περιφρονούν την ανθρώπινη αξία, που αναιρούν κάθε έννοια δικαίου και ηθικής.

Είναι γνωστό σε όλους μας  ότι την οικονομική κρίση την προκάλεσε η ασυδοσία και η απληστία του κεφαλαίου. Είναι ακόμη γνωστό ότι για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, για το τεράστιο χρέος και τα ελλείμματα, δεν ευθύνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, δεν ευθύνονται οι απλοί άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης. Ωστόσο,  αυτούς στοχοποιούν ξανά οι εταίροι μας στη γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση,  από αυτούς θέλουν νέες ΘΥΣΙΕΣ, νέες ομαδικές απολύσεις,  νέες περικοπές μισθών και συντάξεων!

Οι Εργαζόμενοι, οι Νέοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας,  απαιτούμε  και διεκδικούμε μια πολιτική  που θα έχει στο επίκεντρό της τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του, κι όχι τις Αγορές και τα κέρδη τους.  Απαιτούμε μια Ευρώπη των Πολιτών, του Πολιτισμού και της Αλληλεγγύης, κι όχι  των Τραπεζιτών, των Εργοδοτών και των Ισχυρών του Κεφαλαίου.  Από μια Ευρώπη που έχει μεταλλαχθεί σε βρόγχο για τους αδύναμους λαούς της, που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της, από μια Ευρώπη που  δεν σέβεται τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο,  από μια τέτοια Ευρώπη όχι μόνο δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε, αλλά συνεχώς θα χάνουμε, ακόμα και την ελπίδα μας.
 
Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας τη δογματική εμμονή της, σε μέτρα και πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους ανέργους, με τακτικισμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα, ρίχνει την ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Οι μεθοδεύσεις της δεν έχουν τελειωμό, φτάνοντας στο σημείο να μεταφέρει τον Εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ξεχνώντας ηθελημένα το ρόλο και τη σημασία της συγκεκριμένης ημέρας για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους.

Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων .
Παράλληλα με το άνοιγμα των καταστημάτων τις 8 Κυριακές, εμμέσως προχωρά στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα στις πολυεθνικές να γιγαντώνονται και τις μικρές επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο.

Οργανώνουμε τη 48ωρη απεργία – κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στο νέο νομοσχέδιο. Να μην περάσει το νέο έκτρωμα! Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα μας!

Απαιτούμε και διεκδικούμε μια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη προς όφελος του λαού, που θα βάλει φρένο στην ανεργία δημιουργώντας θέσεις εργασίας, που θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή.

Παλεύουμε και Απεργούμε για να σταματήσει ο ευτελισμός της πατρίδας μας και η απαξίωση των εργαζομένων και του λαού μας, για να ανατρέψουμε άμεσα τα βάρβαρα μέτρα των μνημονιακών πολιτικών, για να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας μια ζωή με αξιοπρέπεια, όπως μας αξίζει.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΜΑΗ, 10 π.μ.

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook