Σε απεργιακό ξεσηκωμό καλεί το ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ηράκλειο το οποίο πραγματοποιεί σήμερα και αύριο συγκεντρώσεις για το ασφαλιστικό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

“Για να έχει το νομοσχέδιο του Κατρούγκαλου την τύχη των Γιαννίτση και Μαγγίνα
Η άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης να ψηφίσει όλα τα μέτρα (ασφαλιστικό και φορολογικό) και τη συμφωνία της με την τρόικα μέσα στο Σαββατοκύριακο, πάνω στις εκδηλώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς μάλιστα, δείχνει το βάθος της αντιλαϊκής της πολιτικής: όλα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όλα στους δανειστές ΕΕ και ΔΝΤ!  
Μετά το “δήθεν αδιέξοδο ” και την απόφαση των “Θεσμών” να μη γίνει το έκτακτο Eurogroup της Πέμπτης, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και οι «εταίροι-δανειστές» παίζουν το ίδιο παιχνίδι με πέρσι  παιχνίδι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να ψηφιστεί με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις το  νομοσχέδιο – σφαγείο, που συνδυάζει το Ασφαλιστικό με το Φορολογικό και πετσοκόβει ακόμα περισσότερο μισθούς και συντάξεις. Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του προκειμένου να δείξουν ότι συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις, εκτός του νομοσχεδίου που στέλνουν για ψήφιση το σαββατοκύριακο, στήνουν ολόκληρη φιέστα στου Μαξίμου για να προβάλουν ότι πουλάνε το λιμάνι του Πειραιά στην Cosco και και έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα – φυλακή των προσφύγων προς χάρη της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. 
Πριν στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή του, το τρίτο μνημόνιο αποδεικνύεται και αυτό “ανεπαρκές” και πρέπει να κάνουμε ξανά θυσίες στη μαύρη τρύπα του χρέους και των τραπεζών. Από τότε που ξεκίνησαν τα μνημόνια, το σλόγκαν «οι θυσίες πιάνουν τόπο» ήταν, και εξακολουθεί να είναι, το κοινό ψέμα όλων των κυβερνήσεων. Αλλά τα ψέματα τελειώνουν. Το 2015 η Ελλάδα πλήρωσε 22 δις ευρώ για τόκους και δόσεις και για να ανταποκριθεί σ’ αυτές τις πληρωμές ο Τσίπρας μας έβαλε στο τρίτο μνημόνιο. Μπροστά μας είναι 16,5 δις το 2019 και 33 δις το 2022. Χωρίς ρήξη με τους εκβιαστές-δανειστές, το ΔΝΤ, την ΕΕ και τους τραπεζίτες, ντόπιους και διεθνείς, η μαύρη τρύπα του χρέους θα “καταπίνει” τον κόπο των εργαζόμενων. Οι γραφειοκρατικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και το ΠΑΜΕ, διευκόλυναν την κυβέρνηση με τη στάση τους να ορίσουν την ημερομηνία της 48ωρης στο παραπέντε, τώρα που το νομοσχέδιο έφτασε στη Βουλή, και αφού μεσολάβησε ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους υπερβούν δυναμώνοντας τα πρωτοβάθμια σωματεία και το συντονισμό τους,  να μπουν μαζικά σε θέσεις μάχης, δεν υπάρχει άλλη λύση από τη σύγκρουση για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας! Απεργιακός ξεσηκωμός τώρα! 
Η μάχη για να μην περάσει το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό πρέπει να είναι η αφετηρία αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, για την ανατροπή της πολιτικής της με τη δύναμη των εργατικών αγώνων.  
Ο αγώνας για ένα αξιοπρεπές ασφαλιστικό σύστημα συνδέεται άρρηκτα με μια συνολική πολιτική σύγκρουσης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ. Η εμπειρία του δημοψηφίσματος έδειξε ότι μέσα στο κλουβί της ευρωζώνης και της ΕΕ δεν μπορεί να καταργηθεί το μνημόνιο. Γι’ αυτό απαιτείται:
Απαλλαγή από τη μηχανή του «δημόσιου» χρέους, που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε και τα αποθεματικά των ταμείων. Παύση πληρωμών -μονομερής πλήρης διαγραφή του χρέους. 
-Έξοδος από την ευρωζώνη και την ΕΕ.  
-Άμεση εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
 -Ξήλωμα των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, 
Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού κινήματος, των μικροεπαγγελματιών και των μικροαγροτών για Δουλειά-Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.
-Επίδομα ανεργίας τώρα σε όλους τους ανέργους και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα χωρίς προϋποθέσεις μέχρι να βρουν δουλειά. 
-Νομιμοποίηση και ίσα ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα για τους μετανάστες
-Κλειστά σύνορα στο ΝΑΤΟ και το κεφάλαιο, ανοιχτά σύνορα και ελεύθερη διέλευση στους πρόσφυγες.
 Μπορούμε να νικήσουμε! Να έχει και ο Τσίπρας την τύχη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων! 
Με το Λαό στο δρόμο να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στους εργαζόμενους!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/5 στις 9:15 π.μ στην Επιθεώρηση Εργασίας για την υπόθεση της ΠΑΝΘΕΟΝ και πορεία για το ασφαλιστικό
Σάββατο 7/5 11π.μ συγκέντρωση στα Λιοντάρια και πικετοφορία
Κυριακή 8/5 9π.μ προσυγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και 10 π.μ συγκέντρωση στο Ε.ΚΗ και 6 μ.μ συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας την ώρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook