Τελευταία ενημέρωση 15.57

Ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς σήμερα το πρωί, δεν μπορούσε να γίνει σε πιο συμβολική και καθοριστική στιγμή, από αυτή της ημέρας ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Και στην Κρήτη συνδικάτα συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που αποτελούσαν και το αποκορύφωμα των τριήμερων κινητοποιήσεων λόγω ασφαλιστικού.

Ηράκλειο

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο, σήμερα, Κυριακή 8 Μάη, που αποτέλεσε κορύφωση των τριήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάθεση και ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για Ασφαλιστικό και φορολογικό.

Από το πρωί δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ συγκεντρώνονταν στην πλατεία Ελευθερίας. Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν μαζικά τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και Συνταξιούχων ΙΚΑ. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη των ηρωικών αγωνιστών Κωστή Χατζηγεωργίου, Χρήστου Χατζηγεωργίου και Στρατή Περγαλίδη που δολοφονήθηκαν το 1947.

"Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ουαιώνα.

Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Εμπνεόμαστε από το ίδιο φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και μεγάλες μάχες: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε !Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας! Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη.
Είναι το δικό μας όπλο!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.
Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!"

 

Χανιά

Στον δρόμο κατέβηκαν και σήμερα συνδικάτα, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την πορεία που πραγματοποίησε στην πλατεία 1866 το ΠΑΜΕ Χανίων.

Όπως έχει αναφέρει το ΠΑΜΕ Χανίων:

"Ό,τι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα από ασφαλιστικά δικαιώματα συνθλίβονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το βαρίδι της Κοινωνικής Ασφάλισης, για να προστατευτεί και να αυξηθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων. Παράλληλα, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή, νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες μας, νέα αιμορραγία στο ήδη άθλιο λαϊκό εισόδημα!

Οι αγώνες των προηγούμενων μηνών χάραξαν το δρόμο! Φανερώθηκε η δυναμική που έχει η συμμαχία του εργαζόμενου λαού! Εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,

Σήκωσε τώρα κεφάλι! Δώσε μαχητική απάντηση στα διλήμματα που σου βάζουν η κυβέρνηση και οι μεγαλοεργοδότες! Έχουν στόχο να σε τρομοκρατήσουν.  Μη δέχεσαι να σε απειλούν, να σε φοβίζουν, να σου κουνούν το δάχτυλο οι χορτάτοι, οι κλέφτες του μόχθου σου. Να μην αφήσεις τη ζωή σου, στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, της μεγαλοεργοδοσίας και των κομμάτων τους!"