Τελευταία ενημέρωση 01:05

Υπερψηφίστηκε με 153 ΝΑΙ από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και 143 ΟΧΙ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης το ασφαλιστικό νομοσχέδιο η διήμερη συζήτηση του οποίου διεξήχθη εν μέσω εντάσεων. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας υπήρξαν 4 απουσίες, η Φώφη Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Ντόρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ, ο Κώστας Βλάσσης από τη ΝΔ και ο Νίκος Μίχος από τη ΧΑ

Τροποποιήσεις

Κατά τη συζήτηση αναφέρθηκε πως μεταβατική περίοδος προβλέπεται για την έναρξη ισχύος των συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων στα Σώματα Ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις από την 1η Ιουλίου αφού, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, μέχρι τότε θα έχει καταρτιστεί νέο ειδικό μισθολόγιο για εκείνους.

Έγινε δεκτό το αίτημά τους η σύνταξη λόγω θανάτου να δίνεται με τους ίδιους όρους που δίδεται και σύνταξη λόγω ανικανότητας που ως τώρα διαφέρουν και «είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο κατά την άσκηση καθηκόντων τους».

Επίσης, μεταβατική περίοδο έως την 1η Αυγούστου ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αντικατασταθεί το αγγελιόσημο, προβλέπει τροποποιητική διάταξη. Έτσι, σύμφωνα με την βελτιωτική αλλαγή, που επέφερε ο υπουργός, έως την 1η Αυγούστου παραμένει το αγγελιόσημο για τα ΜΜΕ. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κατρούγκαλος «δίνουμε μια μεταβατική περίοδο μέχρι την 1η Αυγούστου 2016 για το αγγελιόσημο προκειμένου να υπάρξει ο χρόνος για την μετάβαση των Ταμείων στο νέο σύστημα», κι αυτό παρόλο που -όπως είπε- η κατάργηση του αγγελιόσημου είναι μνημονιακή υποχρέωση.

Τσίπρας: «Υλοποιούμε την εντολή του λαού»

Τη θέση ότι η κυβέρνηση υλοποίησε την εντολή του λαού για σκληρή διαπραγμάτευση και στη συνέχεια για εφαρμογή της καλύτερης δυνατής συμφωνίας που ήταν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης αυτής, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ξαναστήσει την Ελλάδα στα πόδια της με κάθε τρόπο και να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής.

Ειδικότερα, για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση τηρεί τη δέσμευση να προχωρήσει στην αναγκαία μεταρρύθμιση χωρίς να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Στρεφόμενος, δε, στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε: «Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, αυτό που δεσμευθήκαμε το κάνουμε. Και αυτό είναι το πρόβλημά σας, αυτή είναι η αγωνία σας, ότι εμείς δεν θα μειώσουμε τις κύριες συντάξεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, δε, από τον πρόεδρο της ΝΔ να πει θαρραλέα αυτό που εννοεί για τις περικοπές δαπανών: «Προφανώς δεν θέλετε να κόψετε τις ανελαστικές δαπάνες, άρα εννοείτε περικοπή μισθών και συντάξεων και απολύσεις. Αλλά δεν τολμάτε να το πείτε».

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές, λέγοντας: Μας κατηγορείτε για οπορτουνισμό, εσείς ο ιδεολόγος, ότι εμείς δεν έχουμε ιδεολογία και ζητάτε εκλογές, χωρίς να έχετε εναλλακτική πρόταση. Καταλαβαίνει ο καθένας γιατί τις ζητάτε. Όχι για να κάνετε κάτι καλύτερο για τον τόπο, αλλά για να γλιτώσετε από διώξεις δικούς σας ανθρώπους και καναλάρχες, επειδή καταστρέφεται το σύστημα διαπλοκής.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση δέχεται ακραία επίθεση ψεύδους από τα συστημικά μέσα, επειδή θέλει να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τόνισε, δε, ότι το απόστημα της διαπλοκής που τόσα χρόνια κυβερνούσε τον τόπο θα σπάσει.

Μητσοτάκης: Είστε κατά συρροή ψεύτης κ. Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Έκανε λόγο για κατά συρροή ψεύτη, τον οποίο δεν εμπιστεύεται κανείς ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό. Παράλληλα, χαρακτήρισε τα προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ «ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας» του πρωθυπουργού.

Τα μέτρα που καλείται η Βουλή να ψηφίσει σήμερα, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, οφείλονται στην δική σας πολιτική, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιπαραβάλλοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία έως τον Δεκέμβριο 2014 δεν υπήρχε ανάγκη λήψης τέτοιων μέτρων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, πως τα μέτρα αυτά δεν θα αποδώσουν και θα χρειαστούν και νέα μέτρα. «Στο τέλος αυτού του δρόμου υπάρχει η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης προς όφελος εκείνων που φοροδιαφεύγουν και της κομματικής νομεκλατούρας» τόνισε.

Ακόμη και με το κλεισιμο της αξιολόγησης με αυτά τα μέτρα που εισηγείται η κυβέρνηση, η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει, και τα προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ θα καταστούν αναγκαία, υπογράμμισε. Γιαυτό σας λέω, κ. Τσίπρα, ότι υπογράφετε τα μνημόνια δύο – δύο, σημείωσε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ επέρριψε ευθύνες και στους δανειστές που ενώ γνωρίζουν ότι τα μέτρα αυτά δεν θα αποδώσουν τα αποδέχονται, αντί να επιμένουν στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Η Ελλάδα απαξιώνεται κάθε μέρα που μένετε στην κυβέρνηση, είπε στρεφόμενος προς τον πρωθυπουργό, για να προσθέσει: Δεν μπορείτε να απαοτρέψετε ούτε την καταστροφή που εσείς προκαλείτε· θα μείνετε στην ιστορία ως ο πιο απαξιωμένος πρωθυπουργός, θα ταυτιστείτε με την πολιτική εξαπάτηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη για εκλογές το συντομότερο, προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας. «Θα ήμουν ασυγχώρητος αν δεν έκανα ό,τι περνά από το χέρι μου» προς αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε.

Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη φράση του Αλέξη Τσίπρα ενώπιον της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι πλέον ιστορική ανάγκη να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας», για να τονίσει: «Όσοι τον άκουσαν έμειναν άφωνοι. Ο κατά συρροή ψεύτης να λέει τώρα ότι θα μιλήσει την γλώσσα της αλήθειας. Τη γλώσσα της αλήθειας δεν την μιλήσατε ποτέ κ. Τσίπρα, δεν την ξέρετε και δεν την αντέχετε» σημείωσε και υπενθύμισε τα περί κατάργησης των μνημονίων για να καταλήξει: «Εξαπατούσατε με ψεύτικες ελπίδες. Δεν σας πιστεύει πλέον κανείς ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό. […] Αν σας γνώριζε ο Μαρκ Τουέιν θα έλεγε ότι υπάρχουν τα ψέματα, τα μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας Γ.Κατρούγκαλο για πολιτικό αμοραλισμό, επειδή εισηγείται διατάξεις κατά των οποίων παλαιότερα είχε προσφύγει στο ΣτΕ, ενώ αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο σημείωσε ότι από την μία, υπογράφει μαζί με τους 53 κατά του προγράμματος και από την άλλη, στέλνει επιστολή στο Eurogroup ότι οι Έλληνες πρέπει να έχουν την ιδιοκτησία του προγράμματος.

Γεννηματά: Γονατίστε όσο θέλετε εσείς, αλλά δεν θα γονατίσετε την Ελλάδα

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό εξαπέλυσε κατά την ομιλία της στη Βουλή η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας οι αλλαγές, που δεν ήταν απαραίτητες, έχουν ξεσηκώσει όλη την κοινωνία. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει γίνει ο πιο πρόθυμος απέναντι και στα πιο ακραία αιτήματα των δανειστών και σημείωσε: «Γονατίστε όσο θέλετε εσείς, αλλά δεν θα γονατίσετε την Ελλάδα».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προεκλογικά εκμεταλλεύτηκε την οργή και τον θυμό της κοινωνίας, ότι υποσχέθηκε ελπίδα, αλλά έφερε απόγνωση. Ως αντιπολίτευση ήσασταν επικίνδυνοι ψεύτες, ως κυβέρνηση είστε επικίνδυνα ανίκανοι, ικανοί είστε μόνο στην εξαπάτηση, ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Συνεχίζοντας την σκληρή κριτική είπε πως η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από τον Οκτώβριο του 2015 με λιγότερα μέτρα.

«Τώρα παρακολουθούμε τη γνωστή παράσταση. Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά και όσο καθυστερεί τόσο μεγαλώνει ο λογαριασμός για τους πολίτες και η οικονομία βυθίζεται» σημείωσε. Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψηφίζει, είπε ότι κάθε άρθρο του βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα του λαού. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση είπε ψέματα ότι ήταν απαραίτητη η παρέμβαση στο ασφαλιστικό, καθώς είχε αξιολογηθεί θετικά ο νόμος του ΠΑΣΟΚ και ότι χρειάζονταν μόνο οριακές παρεμβάσεις.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπαναχώρηση στο θέμα του αφορολόγητου –«όχι ότι σας πιστέψαμε, αλλά τώρα έρχεστε να μας πείτε ότι ήταν μεγάλη επιτυχία. Ο λόγος σας συμβόλαιο» είπε με δόση ειρωνείας για τη χθεσινή ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Φόροι, φόροι, φόροι. Αυτοί ανατρέπουν την κυβερνητική προπαγάνδα σας περί προστασίας των αδύνατων στρωμάτων» σημείωσε η κ. Γεννηματά και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει γίνει ο πιο πρόθυμος ευρωπαίος απέναντι και στα πιο ακραία αιτήματα των δανειστών.

«Γονατίστε όσο θέλετε, αλλά δεν θα γονατίσετε και την Ελλάδα» είπε.

Η κ. Γεννηματά ήταν ιδιαιτέρως δηκτική και απέναντι στα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Κρατήστε τους αριβίστες και τους καριερίστες. Δεν τους θέλουμε πίσω».

Κουτσούμπας: Ο λαός δεν θα νομιμοποιήσει αυτό το αντιλαϊκό πακέτο

«Δεν τελειώσαμε, στην αρχή βρισκόμαστε. Ο ελληνικός λαός δεν θα νομιμοποιήσει στη συνείδησή του αυτό το αντιλαϊκό πακέτο και τότε δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε, εσείς και όσοι το ψήφισαν μαζί σας» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Μία του κλέφτη πέρυσι το Γενάρη, δυο του κλέφτη πέρυσι το Σεπτέμβρη και, όπως λέει και ο λαός μας, τρεις και την κακή σας μέρα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Η συνολική στάση σας τελευταία ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αθλιότητας, αποδεικνύει ότι δεν διστάζετε μπροστά σε τίποτα προκειμένου να φέρετε σε πέρας την αποστολή που σας έχει αναθέσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι εταίροι σας τύπου Μέρκελ, Ολάντ και σία για να τσακίσετε ό,τι έχει ακόμη απομείνει όρθιο από εργατικά λαϊκά δικαιώματα, διαχειριζόμενοι ταυτόχρονα και τις λαϊκές αντιδράσεις ώστε να εκτονωθούν γρήγορα εν μέσω γιορτών και για να συνεχίσετε απρόσκοπτα την προδιαγεγραμμένη πορεία σας προς το τέταρτο μνημόνιο, τον αυτόματο ή ημιαυτόματο κόφτη που ετοιμάζετε για το επόμενο διάστημα» ανέφερε.
Ο γγ του ΚΚΕ καυυτηρίασε το χρόνο που επέλεξε η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το ασφαλιστικό.

«Φέρατε το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια εν μία νυκτί (…) Επιδιώκετε να βάλετε αυτή τη Βουλή εκβιαστικά να σας αβαντάρει στις διαπραγματεύσεις με τα κοράκια, γιατί έτσι όπως τα κάνατε, δεν σας έχετε μείνει τίποτα άλλο πλέον παρά να αναζητάτε συνενόχους στο συνεχές έγκλημα που διαπράττετε κατά του ελληνικού λαού, βάζοντάς τον να ματώνει, να υποφέρει, να φυτοζωεί για τα μεγάλα συμφέροντα» τόνισε.

Θεοδωράκης: Επιστροφή στο παρελθόν η «πρώτη φορά Αριστερά»

«Με το νομοσχέδιό σας αποδεικνύετε ξανά ότι η ‘πρώτη φορά Αριστερά’ ούτε ριζοσπαστική ούτε μεταρρυθμιστική είναι. Είναι ένας ασπόνδυλος συνασπισμός εξουσίας με ισχυρές δόσεις, λαϊκισμού – κομματοκρατίας – κρατισμού και εθνικισμού» δήλωσε στη Βουλή ο Σταύρος θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «μια συντηρητική διακυβέρνηση». «Αγκαλιάζετε όλα αυτά που χρεωκόπησαν τη χώρα. Γι’ αυτό χρεωκοπείτε κι εσείς τόσο γρήγορα» τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι ο κόσμος είναι εξαγριωμένος «γιατί λέτε συνεχώς ψέματα και σήμερα ψηφίζετε αυτά που μέχρι χθες λέγατε ότι δεν θα ψηφίσετε. Και επειδή η ανικανότητά σας είναι παροιμιώδης σε όλους τους τομείς, κλείνετε και τον Εθνικό κήπο». 

Επιτιθέμενος στην κυβέρνηση για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, είπε ότι «ο Έλληνας της δουλειάς, ο μισθοσυντήρητος, ο αγρότης, ο επιχειρηματίας θα μοιράζεται με το κράτος τα εισοδήματά του» και ότι τα χρήματα αυτά «πέφτουν στο άπατο πιθάρι των Δαναΐδων». 

«Χρήματα που τρώει ένα υπερδιογκωμένο, αναποτελεσματικό αλλά και καταπιεστικό για τους πολίτες κράτος. Βάρη χωρίς κανένα αντίκρισμα. Γιατί τίποτα στην Ελλάδα δεν επιστρέφει πλέον ως κοινωνική παροχή. Ούτε δωρεάν παιδεία έχουμε, ούτε δωρεάν υγεία -για να μιλήσω μόνο για τα κεφαλαιώδη». 

«Εκμαυλίζετε την κοινωνία με τη θεωρία της ψόφιας κατσίκας. Αφού δεν μπορείτε να προσφέρετε κατσίκα σε όλους όσους την υποσχεθήκατε ,τώρα τους λέτε ότι θα σκοτώσετε την κατσίκα του γείτονα» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Ένα όχημα που κατρακυλά στο παρελθόν είναι η κυβέρνησή σας. Τα ίδια κόλπα. Τα ίδια λάθη. Στέλνετε έναν λογαριασμό στην παραγωγική Ελλάδα ενώ ξέρετε ότι δεν αντέχει να τον πληρώσει» τόνισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε για το ασφαλιστικό ένα σύστημα με τρεις πυλώνες: Κύρια σύνταξη (καταβάλλεται από το κράτος), επαγγελματική σύνταξη που χορηγείται από τα Επαγγελματικά Ταμεία (αντί επικουρικής) και προαιρετική συμπληρωματική σύνταξη (ατομικές αποταμιεύσεις που καταβάλλεται από ασφαλιστικές εταιρίες).

Το σύστημα αυτό «εφαρμόζουν πλέον στις περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, από τη Δανία και τη Σουηδία μέχρι την Ιταλία και την Πολωνία. Ένα ανάλογο σύστημα πρότεινε και το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής και η Επιτροπή Σοφών που σύστησε η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αγνοεί ο κύριος Κατρούγκαλος» τόνισε.

«Αλλά οι λέξεις ανάπτυξη, παραγωγή και κυρίως σχέδιο, σας είναι άγνωστες. Σας ενδιαφέρουν μόνο τα κενά συνθήματα. Η τροφή του λαϊκισμού. Πλασαριστήκατε σαν το νερό του Καματερού όπως εύστοχα είπε ο Διονύσης Χαριτόπουλος. Και γίναμε μπάχαλο» συμπλήρωσε.

Καμμένος: Η κυβέρνηση μείωσε στο ένα τρίτο όσα υπέγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν υπογράψει συμφωνημένα μέτρα 15 δισ. ευρώ για το 2015-2016 δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, επικαλούμενος έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος, η κυβέρνηση μείωσε στο ένα τρίτο αυτά που είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ κατάφερε να αποκτήσει συμμάχους τους ισχυρούς της Ευρώπης.

«Θα στενοχωρηθούν όσοι ποντάρουν στην εικονική πραγματικότητα που τους δημιουργούν οι φίλοι και οι συνεργάτες τους» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, επανέλαβε ότι «το PSI κατέστρεψε τα ταμεία» και κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «τα δικά σας τα σπασμένα καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε».

«Την ίδια στιγμή που διεθνείς προσωπικότητες από όλο τον κόσμο στηρίζουν την Ελλάδα, η αντιπολίτευση εδώ συζητά για την κατσίκα του κ. Θεοδωράκη και τον Αρκά του κ. Μητσοτάκη» είπε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει λαϊκή εντολή να σταματήσει την πολιτική εξαθλίωσης του ελληνικού λαού» ενώ διαβεβαίωσε ότι «οι μέρες που έρχονται είναι πολύ καλύτερες».

Λεβέντης: Η χώρα χρειάζεται συναίνεση και σοβαρότητα

Την πρότασή του για κυβέρνηση μήνες μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με οικουμενική στήριξη επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Η χώρα χρειάζεται συναίνεση και σοβαρότητα» τόνισε ο κ. Λεβέντης. «Στο τέλος θα αποδειχθεί, ότι η λύση του ελληνικού προβλήματος είναι αυτό που ζητάω εδώ και μήνες, μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με οικουμενικού χαρακτήρα».

Σε ό,τι αφορά στο επίμαχο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε ότι «τα πράγμα τα πηγαίνουν προς την ιδιωτική ασφάλιση» και «το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου κάνει απλή διαχείριση». 

Το μείζον για το ασφαλιστικό, είπε ο κ. Λεβέντης, είναι η εξεύρεση πόρων με επενδύσεις και ανάπτυξη.

«Το ζήτημα είναι η ανάπτυξη. Η άποψη Κατρούγκαλου είναι ότι μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες των εύπορων. Εγώ θα προτιμούσα να τους πείσει να κάνουν επενδύσεις. Αλλά δεν το κάνουμε. Και βλέπω ότι βγάζουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Β. Λεβέντης πρότεινε να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων που έχουν πάνω από 3.000 ευρώ εισόδημα το μήνα, των βουλευτών και οι πολλές συντάξεις που «βγήκαν μέσα από χαριστικές ρυθμίσεις που ψήφισε η Βουλή», όπως είπε.

Ο πρόεδρος της ΕΚ φάνηκε επιφυλακτικός ως προς τα μέτρα που ψηφίζει απόψε η Βουλή, καθώς 
«δεν περιέχει την “κάβα” ούτε έχετε τη σύμφωνη γνώμη των τεχνικών κλιμακίων». «Λέτε ότι έχει συμφωνήσει ο Γιούνκερ, όμως άλλη μία φορά του βάλατε λόγια στο στόμα και σας διέψευσε» πρόσθεσε.

«Η χώρα θέλει ευρωπαϊκή κυβέρνηση που ό,τι κάνει το κάνει με κέφι, γιατί το πιστεύει. Η χώρα με κατάκοπους υπουργούς βαδίζει σε Grexit», είπε ο Βασίλης Λεβέντης, συμπληρώνοντας ότι στις Βρυξέλλες υπάρχει πια «κόπωση» για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook