Η πολιτεία πετά στο δρόμο μια τετραμελή οικογένεια στις Γούρνες Ηρακλείου, αφού απαλλοτριώνει το σπίτι τους και τους αποζημιώνει με ψίχουλα.

Την κατάφορη αδικία σε βάρος της οικογένειας που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, φέρνει στο φως ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πατρίς”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μοναδική κατοικία της οικογένειας, απαλλοτριώνεται για την κατασκευή του έργου αναβάθμισης του ΒΟΑΚ, στο τμήμα Γούρνες-Χερσόνησος.

Οι γονείς, που είναι και οι δύο άνεργοι και δεν διαθέτουν κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο, έχουν έρθει σε απόγνωση, καθώς δεν έχουν που αλλού να μείνουν και το κράτος τους αποζημιώνει όπως και τον ιδιοκτήτη παρακείμενου λιόφυτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το ποσό που επιδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, καθορίστηκε με τραγικά μικρή τιμή μονάδος αποζημίωσης καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο θεωρείται ότι είναι αγρός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό δεν έχει μπει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την ίδια στιγμή οι μπουλντόζες βρίσκονται έξω από το σπίτι ενώ ήδη έχει απαλλοτριωθεί τμήμα του οικοπέδου.

Η οικογένεια που αμφισβητεί το ποσό της αποζημίωσης κατέθεσε αίτηση στο Τριμελές Εφετείο Ηρακλείου για τον καθορισμό οριστικής τιμής μονάδος αποζημίωσης.

Πρόκειται για μια ακόμη αδικία του κράτους σε βάρος οικονομικά ασθενών πολιτών στο όνομα της ανάπτυξης, με την πολιτεία να “αποζημιώνει” με ποσό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία του ακινήτου, αφήνοντας μια οικογένεια στο δρόμο και αδιαφορώντας για το γεγονός πως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βρούν άλλη κατοικία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook