Σε μια ακόμη αντιπαράθεση με μήλον της έριδος την διαχείριση του Ελαφονησίου μπήκαν ο δήμος Καντάνου – Σελίνου και ο δήμος Κισάμου, με τον πρώτο να καταθέτει μήνυση σε βάρος του δεύτερου.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου Αντώνης Περράκης, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Μπικάκης και η νομικής σύμβουλος Μερόπη Βαγιωνάκη, πέρασαν την πόρτα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Δήμου Κισάμου καταγγέλοντας ότι την Κυριακή το πρωί, συνεργεία του δήμου Κισάμου, προχώρησαν στην τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων σε τμήμα της παραλίας που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Καντάνου- Σελίνου.

Ανάλογη καταγγελία έγινε από το δήμο και στη Διευθύντρια της Κτηματικής Υπηρεσίας Κρήτης όσο και στην Κτηματική Υπηρεσία Χανίων. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, τα συνεργεία τοποθέτησαν ομπρελοκαθίσματα στην παραλία “Βουλισμένη” σε έκταση που σύμφωνα με ισχυρισμούς του δήμου Καντάνου Σελίνου,  βρίσκεται εντός του διοικητικού ορίου του Δήμου χωρίς την απαιτούμενη άδεια του τμήματος περιβάλλοντος και της αρχαιολογίας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κισάμου κ. Θοδωρής Σταθάκης, κληθείς να σχολιάσει στο Flashnews.gr την εξέλιξη αυτή, ανέφερε ότι ο δήμος δεν έκανε τίποτα παράνομο, απλά τήρησε τα συμφωνηθέντα. Όπως τόνισε, από πέρυσι έχει συμφωνηθεί να υπάρχει συνδιαχείριση στην αμφισβητούμενη έκταση από τους δύο όμορους δήμους, που αφορά στις υπηρεσίες καθαριότητας, την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων κτλ. Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι ο δήμος δεν έκανε τίποτα παράνομο, απλά τοποθέτησε τα ομπρελοκαθίσματα τη στιγμή μάλιστα που έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος και ο χώρος δεν μπορεί να αφαιθεί χωρίς δημοτική παρουσία.  Μάλιστα ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι είχε ενημερώσει τον δήμαρχο Καντάνου Σελίνου, για την τοποθέτηση των ομπρελοκαθισμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναζητήσαμε και τον δήμαρχο Καντάνου Σελίνου κ. Αντώνη Περάκη, προκειμένου να τοποθετηθεί για το ζήτημα, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook