Τα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βιάννου  έθεσε υπόψη του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Δήμαρχος Βιάννου  Παύλος Μπαριτάκης  στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την παρουσία του Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Τα θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν ήταν:

Η στελέχωση των Υπηρεσιών με Επιστημονικό Προσωπικό, για να παρακολουθούν τις προσκλήσεις χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, να εκπονούν μελέτες, να συντάσσουν προτάσεις για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, αλλά και η δυνατότητα υποστήριξης του Δήμου με τεχνική βοήθεια με σκοπό των ωρίμανση των μελετών.

Η Δημιουργία θέσης μετακλητού Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Βιάννου  προκειμένου να αντιμετωπιστούν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, που σχετίζονται με διάφορους παράγοντες όπως: η μεγάλη γεωγραφική του έκταση  η μεγάλη διασπορά των Τοπικών Κοινοτήτων, η έλλειψη επιστημονικού προσωπικού, η ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών, κλπ.,

Επίσης την ανάγκη για έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου για την αντιμετώπιση προβλημάτων από φυσικές καταστροφές.

Ο Υπουργός αντιμετώπισε με θετικό τρόπο τα θέματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο επισήμανε ότι άμεσα θα ξεκινήσει την διαδικασία χρηματοδότησης δύο έργων σε κάθε μικρό Δήμο της Χώρας και θα αφορά από  την ωρίμανση  των μελετών μέχρι την υλοποίηση του έργου. Τόνισε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες μέρες θα έρθει σε δημόσια διαβούλευση ένα νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης ιδιαίτερα τις αδυναμίες που προέκυψαν μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη. Παράλληλα  θα προωθηθούν λύσεις για  το πρόβλημα της στελέχωσης των ορεινών Δήμων όπως και η δημιουργία θέσης Γενικού Γραμματέα,  και άλλων θεμάτων που έχουν να κάνουν με την λήψη αποφάσεων από τα συλλογικά όργανα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για το άριστο κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση, για την κατανόηση των προβλημάτων του Δήμου Βιάννου όπως επίσης και τον Βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη για την στήριξη που παρέχει στα θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βιάννου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook