Αντιμέτωπη και πάλι με το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ θα βρεθεί σήμερα η αναισθησιολόγος και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κυρία Νεκταρία Πολάκη, για την κλοπή ναρκωτικών ουσιών από το φαρμακείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). 

Μια κλοπή που είχε διαπράξει αλλά και ομολογήσει πριν από έναν χρόνο αλλά η οποία έγινε βαρύ πειθαρχικό φορτίο για την γιατρό μετά τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στις 29 Δεκεμβρίου 2015, οπότε και αποκαλύφθηκε. Μέχρι τότε η υπόθεση της κλοπής των 15 φιαλιδίων πεθιδίνης παρέμενε καταχωνιασμένη στα συρτάρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ)  από τα οποία βγήκε και εστάλη μία ημέρα μετά το μοιραίο περιστατικό -επέμβαση για «κρεατάκια»- στο οποίο συμμετείχε και η 42χρονη αναισθησιολόγος.
 
Για την κλοπή των οπιούχων σκευασμάτων –  για την οποία μάλιστα η κυρία Πολάκη ανέφερε ότι ενδεχομένως συσχετίζεται με εξάρτησή της από οπιούχες ουσίες- το ανώτατο πειθαρχικό όργανο των ιατρών ΕΣΥ είχε προγραμματίσει την πρώτη συνεδρίαση τον περασμένο Ιανουάριο. Η συνεδρίαση εκείνη, της 29ης Ιανουαρίου, είχε επεισοδιακή εξέλιξη και καμία ουσιαστική έκβαση. Γύρω από την κυρία Πολάκη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φρόντισε να στήσει έναν προστατευτικό κλοιό που έφτασε ακόμη και σε γενική απαγόρευση εισόδου στο υπουργείο Υγείας για μερικές ώρες, όσες είχε διαρκέσει η συνεδρίαση. 
 
Ωστόσο, στη συνεδρίαση ουδέν συζητήθηκε διότι ο περίφημος πειθαρχικός φάκελος «ανοίχθηκε» και διαπιστώθηκε ότι δεν παρέπεμπε κανέναν και για τίποτα! Έτσι, το συμβούλιο απέστειλε τον φάκελο εκ νέου στην Κρήτη, με ό,τι χρονική καθυστέρηση σήμαινε αυτό. Χρειάστηκαν τρεις μήνες για να αποσταλεί ο φάκελος στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης (στην οποία σημειωτέον έχει διοριστεί πλέον ως διοικήτρια η αναισθησιολόγος κυρία Ελένη Μαυρομάτη, επίσης από την Κρήτη και πρόσωπο του στενού φιλικού περιβάλλοντος του κ. Πολάκη), και από εκεί στο Βενιζέλειο ώστε να αναγραφεί η παραπομπή, και στη συνέχεια πάλι στην 7η ΥΠΕ και στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο. 

Τα μέλη του οργάνου έλαβαν εκ νέου τον περίφημο φάκελο στα τέλη Απριλίου και προγραμμάτισαν την συζήτηση της υπόθεσης στην πρώτη συνεδρίασή τους μέσα στον Μάιο. Έτσι, σήμερα στην Αριστοτέλους, όπου συνεδριάζει το ανώτατο πειθαρχικό όργανο του ΕΣΥ,  έχει κληθεί και θα παραστεί κατά πιθανότατα με τον δικηγόρο της η κυρία Πολάκη. Όπως προβλέπεται από τη διαδικασία το μέλος του Συμβουλίου που έχει οριστεί ως εισηγητής της υπόθεσης θα κάνει την παρουσίαση και στη συνέχεια θα κληθεί να καταθέσει η πειθαρχικώς ελεγκτέα γιατρός. Στη συνέχεια το συμβούλιο θα συζητήσει και θα αποφασίσει την ποινή που επισείει το πειθαρχικό παράπτωμα της γιατρού του Βενιζέλειου.
 
Πάντως, εάν αναλογιστεί κανείς ότι χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να ελεγχθεί πειθαρχικά η εξαδέλφη του κ. Παύλου Πολάκη για την πρωτοφανή πράξη της στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης όπου ζει και εργάζεται και για το τι σηματοδοτεί αυτό για την ιατρική ιδιότητά της, μάλλον αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος που διαδραμάτισε η αναισθησιολόγος στη μοιραία επέμβαση της 4χρονης Μελίνας τον περασμένο Δεκέμβριο, μάλλον θα παραμείνει για πολύ καιρό σκεπασμένος με πέπλο ασάφειας και συσκότισης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook