Παρατείνονται για ακόμη έναν μήνα, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2016, οι εξαιρέσεις από την πώληση σε μη τραπεζικά ιδρύματα συγκεκριμένων κατηγοριών «κόκκινων» δανείων.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομίας σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Συνολικής Συμφωνίας – Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της, αφενός, και της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, αφετέρου, με τις αναπόσπαστες σ΄αυτήν Δηλώσεις».

Η νέα παράταση δίνεται, όπως αναφέρει η τροπολογία, «μέχρι να θεσπιστεί το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο».

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 4354/2015, που θεσπίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, προέβλεπε ότι η πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας, των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, των μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, καθώς και των δανείων που έχουν χορηγηθεί με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου θα αναστελλόταν έως τις 15 Φεβρουαρίου 2016.

Δόθηκαν όμως παρατάσεις και η σημερινή τροπολογία αφορά στην τέταρτη παράταση που θα δοθεί σε αυτήν την αναστολή, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους δανειστές που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τις όποιες αλλαγές σε ό,τι αφορά την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές θα συνεχισθεί η εξαίρεση από την πώληση σε μη τραπεζικά ιδρύματα των δανείων εκείνων που συνδέονται με υποθήκη πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ. Η πώληση των δανείων αυτών θα απαγορεύεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Η πώληση των λοιπών κατηγοριών δανείων θα απελευθερωθεί, μόλις θεσπισθούν οι αλλαγές στον νόμο 4354/2015.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook