«Είναι ώρα αφύπνισης, αποτίμησης και πράξης αντίστασης και ανυπακοής σε κάθε μνημονιακό μέτρο. Γιατί η δημοκρατία δεν είναι θεωρία, αλλά πράξη που εναπόκειται στον πατριωτισμό μας και όχι στην έγκριση του eurogroup και των θεσμών», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε εκδήλωση, καλώντας τον κόσμο να αντιδράσει στα νέα μέτρα, αλλά και στο σύνολο των «μνημονιακών πολιτικών».

Πριν έξι χρόνια, συνέχισε, το μνημόνιο ξεκίνησε θέτοντας την ανταγωνιστικότητα πάνω από την Δημοκρατία. Σήμερα φτάσαμε στην μεταμόρφωση του πολιτεύματος «σε αυτόματο πιλότο καταστολής ελευθεριών και επιβολής μέτρων». Ακόμη και προληπτικών, προκειμένου «να επανέλθει ο προϋπολογισμός σε ορθή πορεία» σημείωσε, διαβάζοντας μέρος του κειμένου της συμφωνίας το οποίο χαρακτήρισε «οργουελικό».

Δήλωσε ότι δεν είμαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε αυτό το κείμενο και ότι το ίδιο μας προκαλεί να αντιδράσουμε όταν ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχουν μέτρα που μπορούν να παρεμποδιστούν». Έχουμε, πρόσθεσε, όπλα πολλά και σοβαρά με την πλευρά του Δικαίου, της Δημοκρατίας που αναδύονται από την δημοκρατική παράδοση και αγωνιστική πορεία του λαού μας.

Η εκδήλωση με θέμα για την κοινωνική και πολιτική ανυπακοή και την δημοκρατική άμυνα διοργανώθηκε από την «Πλεύση Ελευθερίας» στον πολυχώρο «Αίτιον» με ομιλητές τον καθηγητή Γιώργο Κασιμάτη και τον δικηγόρο Κώστα Ζηκογιάννη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook