Χωρίς να κατατεθεί προσφορά ολοκληρώθηκε για άλλη μια φορά η δημοπρασία  του ακινήτου στο Ακρωτήρι Χανίων το οποίο είχε παραχωρηθεί στην πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία .

Την εκποίηση του ακινήτου (όπως και άλλων) της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας- Υπηρεσίες Α.Ε. προωθεί  η Εθνική Τράπεζα ως ειδική εκκαθαρίστρια της εταιρείας.

Η Εθνική είχε απευθύνει δημόσια πρόσκληση για τη συμμετοχή – έως τις 9 Μαίου – σε εκποίηση με ελεύθερη διαπραγμάτευση σε έξι ακίνητα εκ των οποίων το ένα ήτανι εκείνο της πρώην Κοινότητας Μουζουρά Ακρωτηρίου και νυν Δήμου Χανίων, το οποίο είχε παραχωρηθεί στην τότε Ολυμπιακή Αεροπορία προκειμένου να γίνουν οι εγκαταστάσεις λειτουργίας  εξομοιωτή πτήσεων για την εκπαίδευση των πιλότων.

Β. 4 Η ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ακίνητο εξομοιωτών πτήσεων στο Δήμο Χανίων, Δημοτικό Διαμέρισμα Μουζουρά. Περιλαμβάνει γήπεδο 59.169,60 τ.μ., κτιριακό συγκρότημα τεσσάρων επιπέδων συνολικής επιφανείας 7.092,62 τ.μ. και φυλάκιο 22,71 τ.μ., μετά των υπαρχόντων σε αυτό κινητών πραγμάτων. Σημειώνεται ότι ποσοστό 69% εξ αδιαιρέτου του οικοπέδου του ακινήτου διεκδικείται από το Δήμο Χανίων. – Ποσό Εγγύησης: 350.000 €

Όμως και αυτή την φορά, όπως έγινε το 2013, το 2014 και το 2015, δεν κατατέθηκε κάποια προσφορά με αποτέλεσμα η δημοπρασία να κηρυχθεί άγονη, ενώ αναμένεται να επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί πως στην δημοπρασία του 2013 είχε παρέμβει ο Δήμος Χανίων ο οποίος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διεκδικεί το 69% της έκτασης του συγκεκριμένου ακινήτου, καθώς είχε παραχωρηθεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία απο την πρώην κοινότητα Μουζουρά υπο τον όρο, πως εαν διακοπεί η λειτουργία της σχολής του εξομοιωτή ή εαν αλλάξει χρήση ο χώρος, τότε το ακίνητο θα επιστραφεί στην αυτοδιοίκηση (τότε η κοινότητα Μουζουρά, σήμερα ο Δήμος Χανίων).

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook