Ολοκληρώθηκε το ετήσιο συνέδριο της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

Ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου διακρίθηκε για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και για το οποίο θα παραλάβει το ειδικό βραβείο από το Διεθνές Ρόταρυ, καθώς και για την καθαρή αύξηση και διατήρηση των μελών του σε μια πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Αυτό συνδέεται άρρηκτα με το κοινωνικό έργο του Ομίλου τα τελευταία χρόνια, το οποίο ως φυσικό επακόλουθο, προσελκύει νέους υποστηρικτές και νέα ενεργά μέλη για την ενίσχυση της εθελοντικής προσφοράς στον τόπο μας και όχι μόνο.

Εξαιρετικά σημαντική ήταν κα ιη έγκριση που έλαβε ο Ρ.Ο.Η. (4ος σε δυναμικότητα μελών στην Περιφέρεια μας) μετά από υποβολή τεχνικής μελέτης για την υλοποίηση ενός προγράμματος στον τομέα της πρόληψης και της παροχής πρώτων βοηθειών.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να γίνει προμήθεια τριών αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AED) οι οποίοι και θα τοποθετηθούν σε τρία σημεία του Ηρακλείου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στα Ανάκτορα Κνωσσού και στο Δήμο Ηρακλείου καθ’ υπόδειξη και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα θα εκπαιδευτούν δωρεάν όσοι εργαζόμενοι τονη παραπάνω υπηρεσιών το επιθυμούν, καθώς και ροταριανοί εθελοντές, στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS-AED) από το Εργαστήριο “Επείγουσας Νοσηλευτικής και Α΄ Βοηθειών” του τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Σκοπός της ενέργειας, είναι να μπορούν οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους που κατακλύζονται από χιλιάδες επισκέπτες, να μάθουν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης. Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμός 5.500 €, συγχρηματοδοτείται από την 2470 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ και γίνεται σε συνεργασία με τον Ρ. Ο. Η. “Candia”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook