Σε στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη 12 Μάη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή, καλεί τους υγειονομικούς υπαλλήλους το ΠΑΜΕ. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή βρίσκει όλους τους νοσηλευτές, όλους τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία, τα ιδρύματα πρόνοιας, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας σακατεμένους, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, με χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό, με απλήρωτα δεδουλευμένα, με εργασιακές σχέσεις σύγχρονης σκλαβιάς.

Χιλιάδες είναι οι άνεργοι συνάδελφοι χωρίς ταμείο ανεργίας, με μισθούς πείνας στα 5μηνα προγράμματα και μέσα στις υγειονομικές μονάδες οι μόνιμοι να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια και συνθήκες. Αντιμέτωποι με ελλείψεις τραγικές σε προσωπικό- φάρμακα- υγειονομικό υλικό- εξειδικευμένα μηχανήματα.

Με τις επαγγελματικές ασθένειες και τα ατυχήματα να πολλαπλασιάζονται, όσο εντατικοποιείται η εργασία και απουσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας. Αντιμέτωποι με κύματα προσφύγων, χωρίς να υπάρχουν διερμηνείς να βοηθήσουν και κατάλληλες κρατικές υποδομές.

Ο μεμονωμένος προσωπικός αγώνας που δίνει κάθε υγειονομικός να βγει η βάρδια χωρίς απώλειες, να  δώσει λύση στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς ή οι περιθαλπόμενοι στα ιδρύματα, βρίσκει τοίχο, όσο δεν ενώνεται με το συλλογικό οργανωμένο αγώνα ενάντια στον κοινό εχθρό, τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους καπιταλιστές.

Όσο επιτρέπουμε σε κυβέρνηση και συντεχνιακές λογικές να είμαστε διαιρεμένοι, ο νοσηλευτής ΔΕ απέναντι στους ΤΕ, ο ένας κλάδος απέναντι στον άλλο και στο απυρόβλητο ο πραγματικός δυνάστης. Γι αυτό όλοι ενωμένοι, όλοι στο δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!  Για να μείνουν οι αντιλαϊκοί νόμοι στα χαρτιά! Να σταματήσουν να γίνονται τα δικαιώματά μας λίπασμα για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε τον αγώνα μετά τις τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, τη 48ωρη απεργία ενάντια στο νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό και φορολογικό, που η κυβέρνηση ήθελε να περάσει στα «μουλωχτά».                                                     

Οι δυναμικές απεργιακές μάχες και τα συλλαλητήρια που προηγήθηκαν, ο κοινός αγώνας εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, νεολαίας που ριζώνει τη λαϊκή συμμαχία κόντρα στον κοινό εχθρό καθυστέρησαν τα μέτρα,  ανέδειξαν τις δυνατότητες που υπάρχουν.                                                

Τα ταξικά σωματεία δεν αιφνιδιάστηκαν από τους ελιγμούς της κυβέρνησης. Έγκαιρα, προετοιμασμένα έδωσαν μαζική αγωνιστική απάντηση.                                               

Ο αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Καταφέρνει να ξεπερνά τα εμπόδια που του βάζουμε, όσο σημαντικό τμήμα των εργαζομένων είναι θεατές και όχι πρωταγωνιστές στον συλλογικό αγώνα για την επιβίωση, για μια ανθρώπινη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας. Όσο κυριαρχεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, είναι μέρος του προβλήματος. Είναι εμπόδιο στην οργάνωση και στο προσανατολισμό του αγώνα! Στο όπλο δηλαδή που έχουμε οι εργαζόμενοι για πολεμήσουμε ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική! Παραμερίστε τους και αυτούς και το δηλητήριο της μοιρολατρίας που σπέρνουν. Παίρνουμε την υπόθεση του αγώνα στα δικά μας χέρια. Παίρνουμε πρωτοβουλία να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις, να βγουν συμπεράσματα, να αποφασιστεί η συνέχεια του αγώνα!      

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά μετά τον ταξικό εορτασμό της 1ης Μάη. Δεν εγκρίνουμε τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ που σακατεύουν τη ζωή μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την ανατροπή τους.                  

Δεν αποδεχόμαστε τις απώλειες στο εισόδημα, τις μειώσεις σε νυχτερινά και αργίες, τις απώλειες σε  ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που είχαμε ιδιαίτερα τα 6 χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση σε Υγεία – Πρόνοια- ΕΚΑΒ, ούτε να υλοποιηθεί ο νόμος που από 1.1.2018 μας κόβει το πενιχρό ανθυγιεινό επίδομα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.

Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα.

Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι απώλειες που είχαμε μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Μέτρα προστασίας της μητρότητας.

Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν, Καθολική & Υποχρεωτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.

Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό! Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook