Τους ή τον υπεύθυνο για την δολιοφθορά στην  μεγάλη και μέχρι πρότινος πανέμορφη βελανιδιά που υπάρχει  κοντά στην πλατεία των Κουνουπιδιανών, αναζητούν οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Δασών Χανίων.

Η πανέμορφη αυτή δρυς υπήρχε στο σημείο εδώ και δεκάδες χρόνια (εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αρχές του 20ου αιώνα) και σίγουρα πολύ πριν την οικιστική ανάπτυξη των Κουνουπιδιανών.

Όμως πρόσφατα κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να ανησυχούν καθώς έβλεπαν πως μετά τον χειμώνα στο δέντρο δεν αναπτύσσονταν τα φυλλώματα.

Έτσι την προηγούμενη Κυριακή, υπάλληλοι του Δασαρχείου έκαναν αυτοψία στο μεγάλο δέντρο, διαπιστώνοντας πως έχει αποξηρανθεί ολοκληρωτικά !

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η βεβαιότητα  πως πρόκειται για δολιοφθορά η οποία μάλιστα πρέπει να ξεκίνησε τα τελευταία τρία χρόνια με την ρίψη άγνωστου – προς το παρόν – χημικού στις ρίζες της βελανιδιάς.

Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα και θα ληφθούν και άλλα προκειμένου να εξακριβωθεί και εργαστηριακά το πώς «δηλητηριάσαν» τον δριά.

Στο μεταξύ, συνεργεία προχώρησαν στην δραστική κοπή των κλαδιών που έχουν ξεραθεί τελείως (έχουν ξεκουφίσει) και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να σπάσουν και να προκληθεί ατύχημα.

Απο το πάλαι ποτέ όμορφο δέντρο δεν έμεινε παρα ένα τμήμα του κορμού του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook