“Ο ανασχηματισμός της δημοτικής ομάδας δεν αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ στην οποία εξαγνίζεται ο δήμαρχος” υποστήριξε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτα ο Άνθρωπος”, Γιάννης Σαρρής, ο οποίος δήλωσε πως αυτή τη στιγμή διακυβεύεται το προφίλ του δημάρχου γι’ αυτό και επικοινωνιακά οδηγήθηκε στον ανασχηματισμό.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο κ. Σαρρής, τόνισε πως τα προβλήματα του δήμου δεν οφείλονται σε ένα – δύο άτομα αλλά σε συγκεκριμένες πολιτικές από τις οποίες ο δήμαρχος Χανίων δεν έχει απαγκιστρωθεί.

Διακυβεύεται το προφίλ του δημάρχου Χανίων – Όμηρος των επιλογών του 

Αυτή την ώρα διακυβεύεται το προφίλ του Τάσου Βάμβουκα και αυτό προσπάθησε να προφυλάξει με τον ανασχηματισμό, όμως είναι όμηρος των επιλογών του σύμφωνα με τον κ. Σαρρή. Όπως είπε, ο δήμαρχος ενσωμάτωσε στο ψηφοδέλτιό του παράγοντες που είχαν στελεχώσει ομάδες προκατόχων του, δημιουργώντας έτσι ένα σχήμα που βασίστηκε στην αδιαφάνεια και την ψηφοθηρία:

Αυτή τη στιγμή εκείνο που διακυβεύεται είναι το προφίλ του και όλο αυτό που μεσολάβησε είναι μια επικοινωνιακή διαδικασία για να πει ότι εγώ απαλλάχθηκα από δύο τρία άτομα. Αυτό όμως είναι ψέμα γιατί οι πολιτικές θα υπάρχουν. Όταν κάνουμε κάποιες επιλογές είμαστε όμηροι των επιλογών μας,  

Όταν ενσωματώνεις στην παράταξή σου, πολιτικές απόψεις που μπορούν να επιβιώσουν πολιτικά μόνο με πελατειακές σχέσεις και παραγοντισμό, είναι προφανές ότι το πρόβλημα θα τα έχεις καθημερινά δίπλα σου. Αρα το πρόβλημα που υποτίθεται αυτή τη στιγμή θέλεις να λύσεις είναι ενσωματωμένο στην ίδια την ύπαρξή σου. 

Επιπλέον, επεσήμανε ότι υπάρχουν αρκετά άτομα της δημοτικής πλειοψηφίας, που ενώ διαφωνούν σε ιδιωτικό επίπεδο με τις πολιτικές και τις αποφάσεις του δημάρχου, δεν το εκφράζουν δημόσια και σιωπούν.

Πέντε ζητήματα που αφήνουν έκθετη τη δημοτική αρχή

Ο κ. Σαρρής αναφέρθηκε σε 5 κρίσιμα ζητήματα στα οποία όπως είπε “έπεσαν οι μάσκες”

Ψυχιατρείο – Άστεγοι από 31/3 ξανά στον δρόμο

“Έχει εγκαταληφθεί από το 2006 και από τότε ρημάζουν οι χώροι. Ομόφωνα σαν δημοτικό συμβούλιο είχαμε ζητήσει να δοθεί ένας χώρος για φιλοξενία προσφύγων. Ο κ. Βάμβουκας κάποια στιγμή έβγαλε μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε πρόσφυγες γιατί θα έχουμε πρόβλημα στον τουρισμό. Στη συνέχεια επειδή επικρίθηκε γι’ αυτή τη στάση έβγαλε δεύτερη ανακοίνωση για να καλέσουμε τα ασυνόδευτα παιδιά για φιλοξενία στις κατασκηνώσεις του Καλαθά. Στη συνέχεια έγινε όλο αυτό το παιχνίδι με το τι είπε ο ένας υπουργός και τι ο άλλος. Το αποτέλεσμα είναι ότι στο τέλος ο δήμαρχος, παρά τις υπαναχωρήσεις, είπε ότι θέλουμε ένα χώρο για τη φιλοξενία προσφύγων.

Μαζί με το θέμα των μεταναστών είναι το θέμα των αστέγων. Τους στέγασε στους χώρους των κατασκηνώσεων του Καλαθά. Όμως αυτή ήταν μια προσωρινή λύση, δεν έγινε τίποτα για να βρούμε μια μόνιμη λύση.

Είχε ημερομηνία λήξης τις 31 Μαρτίου. Από τότε και μετά οι άνθρωποι αυτοί είναι πάλι στις τρώγλες, στα παγκάκια, είναι πάλι άστεγοι και δεν έχει γίνει τίποτα γι’ αυτούς. Άρα επικοινωνιακά επειδή μας πιέζει και ήρθαν οι άστεγοι κάτω από το δημαρχείο το καλύπτουμε και από εκεί και πέρα δεν έχουμε την ευαισθησία και την πολιτική βούληση να κάνουμε κάτι πιο μόνιμο. Επανειλλημμένως, έχουμε συζητήσει ότι υπάρχει το κτίριο της οδού Βρυσσών και σε συνεργασία με την Εκκλησία να λυθούν διαδικαστικά ζητήματα ώστε να μπει μπροστά μια μόνιμη λύση ενός υπνωτηρίου αστέγων για την πόλη μας.”

Ύποπτη η διαδικασία για την ΜΠΕ και τον κόμβο σύνδεσης στην περιοχή Πέρα Πλατάνι

“Το θέμα της εισήγησης της ΜΠΕ σύνδεσης των εγκαταστάσεων που προετοιμάζει να κάνει η Mamidoil Jetoil, ήταν μια διαδικασία και παράνομη και υποπτη. Μας ήρθε εισήγηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων από μια αναρμόδια αρχή. Δεν είχε δικαίωμα η Περιφέρεια Κρήτης να φέρει τέτοιου είδους εισήγηση, βάσει της νομοθεσίας. Η όλη εισήγηση στηρίχθηκε σε ένα Προεδρικό Διάταγμα του 2006 στο οποίο περιγράφει τη δυνατότητα σύνδεσης βενζινάδικων με τον εθνικό δρόμο. Εδώ όμως δεν μιλάμε για πρατήριο αλλά για μια εγκατάσταση υγρών καυσίμων 40.000 κυβικών μέτρων. Ήρθε από υπηρεσία που δεν ήταν αρμόδια και στη συνέχεια αναθέτει στον ιδιώτη μοναδικό ωφελούμενο, να κάνει μια μελέτη που προέβλεπε να γίνει ανισόπεδος κόμβος για δυο χρόνια και μετά να γίνει μια πιο ολοκληρωμένη μελέτη. Τα δυο αυτά χρόνια, ο κόμβος ποιον θα εξυπηρετούσε; Τις ανάγκες που θα είχε η εταιρεία για να φτιάξει τις εγκαταστάσεις της.”

Σύμβαση εργολάβου σάρωσης

“Το θέμα της φωτογραφικής διάταξης και των προβλημάτων που έχουν σχέση με την καθαριότητα το γνώριζε ο κ. Βάμβουκας, το ήξεραν και οι υπόλοιπες παρατάξεις. Σύρθηκαν πίσω από την πίεση της δικής μας που αναδείξαμε το ζήτημα.”

Τραπεζοκαθίσματα ενετικού λιμένα και το επεισόδιο στο Δ.Σ.

“Ποιοι είναι εκείνοι που με τη στάση του δικαιολόγησαν τους τραμπουκισμούς που έγιναν εντός του ΔΣ; Αυτοι που προέβαλαν θέματα διαδικαστικά. Αυτό έγινε και εκ μέρους των παρατάξεων Σκουλάκη, Παπαδογιάννη και από μερικούς της παράταξης Βάμβουκα. Μετά από τόσο καιρό και μετά από τέτοια γεγονότα δεν έχει βγει ακόμα ένα ψήφισμα που να καταδικάζει αυτά τα περιστατικά και δεν έχει βγει γιατί συγκεκριμένα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αποφεύγουν από όλες τις παρατάξεις που ανέφερα να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Αυτό δεν είναι τυχαίο, γιατί το να μην παίρνεις θέση σε ζητήματα που αφορούν στον δημόσιο χώρο, έχει να κάνει με λογική πελατειακών σχέσεων, ότι θέλουμε να τα έχουμε καλά με όλους αλλά να μην γίνεται τίποτα.”

Καντίνες στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων

“Πάρα πολλά χρόνια υπάρχει μια πολύ άσχημη κατάσταση στους διαγωνισμού για τις καντίντες και τις ομπρέλες στις παραλίες του δήμου, με απειλές τις σωματικής ακεραιότητας. Γιατί παραβλέπονται οι καταγγελίες για συνθήκες τραμπουκισμού;”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook