Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία σε, Ηράκλειο, Χανιά, Άγιο Νικόλαο (09.05.2016) και Ρέθυμνο (10.05.2016), οι προγραμματισμένες πολιτικές διαδικασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου που διεξάγεται σε όλη την Ελλάδα για την προετοιμασία της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ομιλητές στην εκδήλωση του Ηρακλείου ήταν, ο Καθηγητής, Αντιπρόεδρος της Βουλής & Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κρεμαστινός (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), το μέλος του Περιφερειακού Συντονιστικού Κρήτης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κωστής Μοχιανάκης (ΔΗΜ.ΑΡ.), και ο εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, Πετράκης Μανώλης, επίσης μέλος του Περιφερειακού Συντονιστικού Κρήτης.

Στην εκδήλωση των Χανίων μίλησαν, ο Ξεκαλάκης Στέφανος, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., o Σιακαντάρης Γιώργος (ΔΗΜ.ΑΡ.) και ο τ. Πρύτανης του Πολ. Κρήτης, Γρυσπολάκης Ιωακείμ (Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία), μέλος του Περιφερειακού Συντονιστικού Κρήτης της Δημ. Συμπαράταξης.

Ενώ, στον Άγιο Νικόλαο, εισηγητές ήταν, ο Άγγελος Τόλκας, υπεύθυνος του τομέα παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το μέλος του Περιφερειακού Συντονιστικού Κρήτης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νικήτας Δολαψάκης (ΔΗΜ.ΑΡ.)

Τέλος, στην πολιτική εκδήλωση του Ρεθύμνου ομιλητές ήταν ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), o Σιακαντάρης Γιώργος (ΔΗΜ.ΑΡ.) και ο τ. Πρύτανης του Πολ. Κρήτης, Γρυσπολάκης Ιωακείμ (Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, μέλος του Περιφερειακού Συντονιστικού Κρήτης της Δημ. Συμπαράταξης).

 Οι εισηγήσεις των ομιλητών επικεντρώθηκαν στην πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με στόχο την οργανωτική της ολοκλήρωση και την, σε τελική φάση, δημιουργία ενός νέου ενιαίου κόμματος, αλλά και την πορεία της ευρύτερης συνεργασίας των δυνάμεων του ριζοσπαστικού κέντρου και της σοσιαλδημοκρατικής αριστεράς.

Παράλληλα, δόθηκε έμφαση σε ορισμένες θεματικές ενότητες της επικείμενης συνδιάσκεψης, όπως, η θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας, η επαναθεμελίωση του κράτους, το νέο σύγχρονο παραγωγικό-αναπτυξιακό μοντέλο, και η αποτελεσματική κοινωνική πολιτική.

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών υπήρξαν παρεμβάσεις που επικεντρώθηκαν στην ανάγκη για ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανασυγκρότηση του χώρου. Ήταν έκδηλη η αγωνία των συμμετεχόντων για την δημιουργία ενός νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, που θα ενώνει τις διάσπαρτες δυνάμεις του χώρου. 

Ενός φορέα που είναι αναγκαίος για να δοθούν πραγματικές προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, να να υπερκεραστούν οι συνέπειες και τα εθνικά αδιέξοδα, που έχουν διαμορφωθεί από την πολιτική της παρούσας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και να αποτραπεί η άνοδος στην εξουσία της δεξιάς παράταξης με τις ακραία νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις της.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook