Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του  Europe-Direct-Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ηρακλείου, και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας  θα πραγματοποιηθεί η «Εβδομάδα Γαλλικού Πολιτισμού» από 16 έως 20 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Ηρακλείου με κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Γάλλο δημιουργό Michel Ocelot που προετοίμασε η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινές μαθητικές προβολές, εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και βραδινές προβολές.

Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν τη βραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων “Ο Κιρικού και η Μάγισσα” και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια τέχνης.

Οι απογευματινές προβολές που αποτελούν σημαντικά δείγματα του σύγχρονου γαλλικού κινηματογράφου θα είναι διανθισμένες με ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκος του τιμώμενου καλλιτέχνη.

Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δευτέρα 16/5     18.00 – Brooklyn
                         20.00 – La belle personne

Τρίτη 17/5          18.00 – 9 mois ferme
                         20.00 – Hippocrate

Τετάρτη 18/5   18.00 – 2 automnes 3 hivers
                         20.00 – Augustine

Πέμπτη 19/5   18.00 – Les contes de la nuit
19.00 – Μουσική εκδήλωση με τη Μαριέλλα Βιτώρου, στο πιάνο ο Γιάννης Καγιαδάκης και την Ελένη Σφακιανάκη, στο πιάνο η Λίλυ Δάκα.

Παρασκευή 20/5     19.00 Ανοιχτή Γιορτή στην πλατεία του Αγίου Τίτου με τα έργα των μαθητών και θερινό σινεμά!  Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook