Η προθεσμία υποβολής αίτησης για νόμιμη αδειοδότηση στους καταστηματάρχες της παραλίας σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις εξέπνευσε σήμερα Δευτέρα με τους καταστηματάρχες δια στόματος του Προέδρου του Συλλόγου Καταστημάτων Παραλίας, Σήφη Δουρουντάκη να δηλώνουν ότι θα ανοίξουν τα καταστήματά τους με τη νέα τουριστική περίοδο και θα τους βεβαιώνονται πρόστιμα.

Θεωρούν ότι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις σε δημόσιο χώρο όπου υπάρχουν κατασκευές που είχαν πραγματοποιηθεί νόμιμα. Διατίθενται όπως δήλωσε και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Παραλίας, Μανώλης Βιταλάκης, να συμμορφωθούν με μικροαλλαγές στα καταστήματά τους, αρκεί να έχουν έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι δε θα αλλάξει εκ νέου το υφιστάμενο καθεστώς στο μέλλον.

Σε ό, τι αφορά στη μείωση κατά 12% στο απαιτούμενο μίσθωμα, προς το παρόν δεν αγγίζει πολλούς καταστηματάρχες καθώς θα γίνει στις 3 προτεινόμενες κατασκευές της Υπουργικής Απόφασης με την οποία ελάχιστοι προς το παρόν έχουν συμμορφωθεί.

Αναμένουν να τεθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο μετά και την αναβολή του, ενώ προτείνουν στο δήμο να πραγματοποιήσει ανάπλαση στην περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook