Οι επενδύσεις που υλοποιούνται στην Κρήτη μέσω του προγράμματος “Jessica” και οι δυνατότητες χρηματοδοτήσεων μέσω Συμπράξεων Ιδιωτικού με Δημόσιου τομέα.

Αυτό ήταν το βασικό θέμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στ Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το μεσημέρι, στο πλαίσιο του διήμερου εκδηλώσεων για την Ημέρα της Ευρώπης.

Όπως είπε ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νίκος  Μαντζούφας, ειδικά σε ότι αφορά στο Jessica, η Κρήτη πρωτοπορεί καθώς στο νησί υλοποιούνται αυτή την περίοδο έξι έργα JESSICA προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ που αξιοποιούν από το πρόγραμμα 11 εκατ. για το οποίο σημείωσε πως είναι ένα μοντέλο μιας βιώσιμης ανάπτυξης με μακροχρόνιο στόχο και ορίζοντα.

Για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στα Χανιά ο κ. Μαντζουφάς ανέφερε πως υλοποιούνται δύο έργα : Το γκαράζ της οδού Περίδου που έχει ολοκληρωθεί και το Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων, έργο της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ για το οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες.

Στην διάρκεια των εργασιών της ημερίδας  μίλησαν και οι εξής:

Δημήτρης Φραγκάκης Γ.Γ Δήμου Χανίων.  Δημήτρης Σαμψών Σύμβουλος Δήμου Μαλεβιζίου.  Χρήστος Μυλωνάκης Ά Αντιπρόεδρος ΕΒΕΧ.  Ηλίας Παπαγεωργίου Επικεφαλής JESSICA στην Ελλάδα. Γιώργος Ανδρουλάκης Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων. Dr Φύλλια Αγγελακοπούλου Project Manager «Βιοενεργειακή Κρήτης»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook