Πολύμορφες δράσεις σε σχολεία των Χανίων, πριν και μετά από την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Πύργος του Β-Μια μαθηματική περιπέτεια», του συγγραφέα-εκπαιδευτικού Σάκη Ροδίτη

Ο Σάκης Ροδίτης θα επισκεφθεί σχολεία των Χανίων τη Δευτέρα και την Τρίτη, όπου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές θα εξελιχθούν βιωματικές δραστηριότητες με αιχμή το θέμα: εναλλακτικές προσεγγίσεις της διδασκαλίας των μαθηματικών. Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, καθώς και τις διευθύνσεις των σχολείων όπου και θα λάβουν χώρα αυτές οι δραστηριότητες.

Ο Σάκης Ροδίτης θα βρεθεί, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στις 10:00 το πρωί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων και στις 11:00 στο Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων Χανίων.

Την Τρίτη, 17 Μαΐου 2016, θα βρεθεί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 9ου Δημ. σχολείου Χανίων, στις 8:30 το πρωί. Στις 10:15 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, και στις 11:45 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων.

Τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016, το απόγευμα στις 5:00, ο Σάκης Ροδίτης θα πάρει μέρος ως εισηγητής στο σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού που πραγματοποιείται στο πλαίσιο λειτουργίας του Τοπικού Δικτύου Αγωγής Σταδιοδρομίας «Στρατηγικές Διευκόλυνσης της Ετερότητας στη Σχολική Κοινότητα«, από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Στις 18:20 θα κάνει παρέμβαση στο σεμινάριο με θέμα: «Η σχετικότητα της μαθητικής απόδοσης και ο ρόλος της εναλλακτικής μάθησης».

Ευχαριστούμε θερμά τις διευθύνσεις των σχολείων, καθώς και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Τη Δευτέρα το απόγευμα στις 8:30 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου-μυθιστορήματος του Σάκη Ροδίτη «Ο Πύργος του Β – Μια μαθηματική περιπέτεια». 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Κ. Γαρεδάκης, πρόεδρος της Δ.Ε. του παραρτήματος Χανίων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ο Δημήτρης Δαμασκηνός, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων και ο Σήφης Μιχελογιάννης, Υπεύθυνος του Τομέα Κρήτης του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη. Θα ακολουθήσουν βιωματικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή του συγγραφέα Σάκη Ροδίτη, του Οργανοποιού Τάσου Ποταμίτη και του μουσικού Γιώργου Παυλάκη. Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας και υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook