Πανελλαδική κινητοποίηση στις 7 το απόγευμα της Κυριακής μέσω διαδικτύου – Που θα συγκεντρωθούν πολίτες για να πούν #ΑΡΚΕΤΑ

Με κάλεσμα απο μέσο κοινωνικής δικτύωσης διοργανώνονται το απόγευμα της Κυριακής συγκεντρώσεις πολιτών στις πλατείες δεκάδων πόλεων σε ολόκληρη την χώρα.

Με την χρήση του «χάστανγκ» #ΑΡΚΕΤΑ καλούνται οι πολίτες να ξαναγεμίσουν τις πλατείες με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος.

Στην Κρήτη  τα καλέσματα για συγκεντρώσεις στις 7 το απόγευμα της Κυριακής αφορούν στις εξής πλατείες:

Χανιά: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς
Ρέθυμνο; Πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη
Ηράκλειο: Πλατεία Ελευθερίας
Σητεία: Κεντρική πλατεία της πόλης.

Το κεντρικό μήνυμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ @ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΞΑΝΑΓΕΜΙΖΟΥΝ

Την Κυριακή 15/5 ξαναγεμίζουμε  τις πλατείες της χώρας με ΟΧΙ, 15/5 ξυπνάμε, θυμόμαστε, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
Φωνάζουμε #APKETA στα Μνημόνια της εξαθλίωσης της υποτέλειας και της φτωχοποίησης.
Φωνάζουμε #APKETA σε νέους και παλαιούς μνημονιακούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.
Φωνάζουμε #APKETA στην καταστροφή του κοινωνικού κράτους το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στη φοροεπιδρομή, στις κατασχέσεις, στην ανέχεια και την υποδούλωση.
Φωνάζουμε #APKETA στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Φωνάζουμε #APKETA στην καταστροφή της ζωής μας…
Όσοι θέλετε να συμμετέχετε σε αυτή την παγκόσμια κινητοποίηση εναντίον της οικονομικής ολιγαρχίας που έχει στραφεί κατάφωρα εναντίον των συμφερόντων των λαών, δημιουργήστε παρόμοιες εκδηλώσεις στις κεντρικές πλατείες των πόλεών σας και στείλτε μας τα λινκ ώστε να τα προσθέσουμε στον χάρτη των κινητοποιήσεων.

Ανακοίνωση του Ενιαίου Παλλαικού Μετώπου Χανίων

«Στις 15 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00′ το ΕΠΑΜ καλεί σε παλλαϊκή κινητοποίηση . Όλοι στην  πλατεία Δημοτικής Αγοράς
Έξι χρόνια είναι πολλά .
Από το 2010 μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα διεξάγεται ένα παγκόσμιο πείραμα υποδούλωσης και κατάκτησης της χώρας, χωρίς στρατιωτικά μέσα. Χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα.
Επιχειρείται με πρόσχημα και πολιορκητικό κριό το δημόσιο χρέος , η πλήρης μετατροπή της σε αποικία , σε δουλοπαροικία του χρέους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βιώνει στο πετσί της , τον οικονομικό αφανισμό, την εργασιακή έρημο, την υφαρπαγή της ατομικής ιδιοκτησίας και της αγροτικής γης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ανυπαρξία της δικαιοσύνης, την εξάλειψη των αγαθών της δημόσιας υγείας , της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας παιδείας και του εκμαυλισμού της, την πολιτιστική αποχαύνωση, τη διαχρονική καταστροφή της διατροφικής επάρκειας , τη διάλυση των δομών της εθνικής μας άμυνας και την χρεοκοπία των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων.
Τα ψέματα όμως τελείωσαν
Σήμερα είναι σαφές, ότι δεν  διακυβεύεται απλά η εργασία, η μείωση μισθών και συντάξεων. Δεν αρκεί η απλή διαμαρτυρία για τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Διακυβεύεται η ίδια η υπόσταση της χώρας, η επιβίωση του ίδιου του λαού , η σωτηρία της πατρίδας
Στις 15 Μαΐου και ώρα 19.00′ το ΕΠΑΜ Χανίων καλεί στην  πλατεία Δημοτικής Αγοράς σε παλλαϊκή κινητοποίηση με επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, για την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής στην χώρα και συνέχιση μέχρι την τελική Νίκη.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook