Σύμφωνα με δημοσίευμα του a-sports.gr που προκύπτει από το κατηγορητήριο για τα παιχνίδι του Α.Ο. Χανιά με την Κέρκυρα, που δεν διεξήχθη, η Χανιώτικη ομάδα θα γλιτώσει την αφαίρεση βαθμών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο ΑΟΧ θα απολογηθεί μόνο για παράβαση του άρθρου 21 (μη τέλεση ή διακοπή αγώνα) του ΚΑΠ και όχι του άρθρου 17 που αναφέρει αδυναμία συμμετοχής ομάδας σε αγώνα και οδηγεί σε αφαίρεση τριών βαθμών.

Κατά συνέπεια αν επιβεβαιωθούν όλα αυτά, και σε περίπτωση που ο ΑΟΧ κερδίσει στα χαρτιά το ματς με τον Αχαρναϊκό, η Χανιώτικη ομάδα θα ανανεώσει την παρουσία της ανεξαρτήτως αποτελέσματος με τη Λαμία, αρκεί η Ζάκυνθος να μη νικήσει την ΑΕΛ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δημοσίευμα του a-sports.gr:

Ο ΑΟΧ, με βάση το κατηγορητήριο για το ματς με τους Φαίακες που δεν έγινε, θα τιμωρηθεί μόνο με μηδενισμό και όχι με αφαίρεση βαθμών
Η κλήση σε απολογία των Χανίων στην υπόθεση της αναμέτρησης με την Κέρκυρα στις 27 Μαρτίου που δεν έγινε εξαιτίας της μη εξόφλησης του διαιτητή «κρύβει» μια μεγάλη είδηση και το a-sports.gr τη βγάζει στο φως…

Ποια είναι αυτή; Στο κατηγορητήριο του ΑΟΧ αναγράφεται παράβαση του άρθρου 21 (Μη τέλεση ή διακοπή αγώνα) του ΚΑΠ, αλλά όχι και του άρθρο 17 (Αδυναμία συμμετοχής ομάδας σε αγώνα)! Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και αλλάζει τα δεδομένα: Γιατί τα Χανιά με τα προβλεπόμενα στον κανονισμό θα χάσουν μόνο τον αγώνα με τους Φαίακες με 0-3 (άρθρο 21), αλλά δεν θα τους αφαιρεθούν επιπρόσθετα και τρεις βαθμοί (άρθρο 17)!

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε ξανά και ολόκληρο το κατηγορητήριο της υπόθεσης, όπως είναι αναρτημένο στο επίσημο site της Ένωσης Β’ Εθνικής: «Την ΠΑΕ ΑΟ ΧΑΝΙΑ για παράβαση των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 13, 14 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου 15 και 21παρ. 3, περ. α΄ παρ. 4, παρ. 10 του Κανονισμού Αγώνων Πρωταθλημάτων Επαγγελματικών Ομάδων, 24 παρ. 3 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE 2015-2016, 52 και 53 του Συστήματος Διαιτησίας Ποδοσφαίρου – Κανονισμού Υλοποίησης και Εφαρμογής της ΕΠΟ (αγώνας της 27-3-2016 με ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ)».

Συνυπολογίζοντας μάλιστα ότι τα Χανιά κερδίζουν στα χαρτιά το ματς με τον Αχαρναϊκό που διακόπηκε έχουν ήδη 38 βαθμούς και άρα αν η Ζάκυνθος τη Δευτέρα (16/5) δεν κερδίσει την ΑΕΛ, τότε θα είναι από την 32η αγωνιστική σωμένα και μαθηματικά, ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν τα ίδια τόσο κόντρα στη Λαμία, όσο και στα δύο τελευταία ματς της σεζόν!

Και προφανώς, αυτός είναι και ο λόγος που στον ΑΟΧ επικαλούμενοι τις κινητοποιήσεις των δικηγόρων έχουν πετύχει να καθυστερήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης με την Κέρκυρα, έχοντας πάρει έως τώρα τέσσερις αναβολές!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook