Μετά τις Κολομβία, Αργεντινή και Βραζιλία και η Χιλή, αν και φαβορί απέναντι στην Βενεζουέλα, έπεσε… θύμα έκπληξης και έμεινε εκτός συνέχειας του Κόπα Αμέρικα μετά το 2-1 με το οποίο ηττήθηκε στο Σαν Χουάν.

Η Βενεζουέλα στην πρώτη της επίσκεψη στα «καρέ» του Μπράβο ευτύχησε να προηγηθεί μετά από στημένη φάση και κεφαλιά του προωθημένου Βισκαρόντο στο 35’.

Στην συνέχεια η Χιλή ανέβασε απόδοση και ήταν αρκετά απειλητική στο β’ μέρος όπου είχε δύο δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες μέχρι να ισοφαρίσει στο 70’ με τον Σουάσο.

Η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης όμως «χτύπησε» ξανά από στημένη φάση στο 81’ όταν στο φάουλ του Αράνγκο ο Μπράβο έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Σίτσερο που καραδοκούσε την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2.

Τα πράγματα γίναν πιο δύσκολα για την Χιλή στο 83’ με την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μέντελ, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι μέχρι το φινάλε.

Έτσι η Βενεζουέλα για πρώτη φορά στην ιστορία της περνάει στους «4» του Κόπα Αμέρικα, όπου θα αντιμετωπίσει στον ένα ημιτελικό την Παραγουάη, με την οποία είχε αναδειχθεί ισόπαλη στην φάση των ομίλων με 3-3 έπειτα από συγκλονιστικό παιχνίδι. Πλήγμα βέβαια αποτελεί η απουσία του Ρινκόν που αποβλήθηκε στο 94\’.

Στον άλλο ημιτελικό το Περού του Σέρχιο Μαρκαριάν θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη.

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Κοντρέρας, Πόνσε, Γκονσάλο Χάρα (61\’ Παρέδες), Ίσλα, Μεδέλ, Καρμόνα (46\’ Βαλδίβια), Βιντάλ, Λουΐς Χιμένες (83\’ Κάρλος Μουνιός), Αλέξις Σάντσες, Σουάσο.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Βέγκα, Ρομπέρτο Ροσάλες, Περόσο, Βισκαρόντο, Σιτσέρο, Ρινκόν, Λουσένα, Σέσαρ Γκονσάλες (90\’ Μορένο), Αράνγκο, Μαλντονάδο (64\’ Σέιχας), Νικολάς Φεντόρ (60\’ Ροντόν).

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook