Στη συνένωση των κοινωνικών δομών της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ με αυτές του ΔΟΚΟΙΠΠ, προχωρά ο δήμος Χανίων, σε μια προσπάθεια να ενοποιηθούν παρόμοιες λειτουργίες των δυο αυτών ΝΠΔΔ.

Έτσι, οι κοινωνικές δομές περνούν εξολοκλήρου στον ΔΟΚΟΙΠΠ ο οποίος μάλιστα, σήμερα προχώρησε στην έκδοση απόφασης με την οποία αποδέχεται τις κοινωνικές λειτουργίες που θα προέλθουν από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Αντίστοιχα διασπασμένες δομές έχει και ο πολιτισμός όπως είπε ο κ. Βάμβουκας, δίνοντας ως παράδειγμα τις παρόμοιες πολιτισμικές δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ που τώρα θα μείνει χωρίς τις κοινωνικές δομές. 

Σε αυτή τη λογική βασίστηκαν οι αλλαγές των προέδρων στα δυο αυτά ΝΠΔΔ, όπως ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα το Flashnews.gr

Οι αλλαγές ουσιαστικά αγγίζουν 4 ΝΠΔΔ, τον ΔΟΚΟΙΠ και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, τη Σχολική Επιτροπή Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης και τη Σχολική Επιτροπή Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόεδροι αλλάζουν μόνο στον ΔΟΚΟΙΠΠ και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, ενώ στις Σχολικές Επιτροπές αλλάζουν οι αντιπρόεδροι. Στα υπόλοιπα ΝΠΔΔ παραμένουν οι πρόεδροι στη θέση τους. Συγκεκριμένα:

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Η μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, Αμαλία Κωτσάκη αφήνει τα καθήκοντά της μετά από επιστολή της ίδιας που αναγνώστηκε στο Δ.Σ. Στην επιστολή με ημερομηνία 14/4/16 ενημερώνει ότι από το νέο ακαδημαϊκό έτος τα καθήκοντά της στην αρχιτεκτονική σχολή πρόκειται να αυξηθούν και για τον λόγο αυτό επιθυμεί να παραμείνει στη θέση της προέδρου μέχρι τέλος Αυγούστου.

Συνεκτιμώντας το γεγονός αυτό, ο δήμαρχος πρότεινε την αντικατάσταση της κας Κωτσάκη από τον πρόεδρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, Γιωργο Βαρουδάκη.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ, Αθανάσιος Αθανασόπουλος τοποθετείται αναπληρωτής του κ. Βαρουδάκη

Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο αρχιτέκτονας και μέχρι πρότινος μέλος, Ζαχαρίας Πιστόπουλος, με αναπληρωματική την Μαρία Κλεινάκη. 

ΔΟΚΟΙΠΠ

Πρόεδρος τοποθετείται η αντιδήμαρχος, Ελευθερία Αλιφιεράκη η οποία μέχρι πρότινος ήταν αντιπρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ. Όπως τόνισε ο δήμαρχος: “Επειδή είναι πολύ δύσκολη η προσπάθεια της ενοποίησης και απαιτεί χρόνο και γνώση του αντικειμένου που η κα Αλιφιεράκη διαθέτει, θεωρώ ότι ειδικά το πρώτο τρίμηνο είναι επιβεβλημμένη αυτή η διπλή ευθύνη της στην αντιδημαρχία και την προεδρία του ΔΟΚΟΙΠΠ.”

Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Μανώλης Ανδρεάδης.

Σχολική Επιτροπή Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης

Παραμένει πρόεδρος ο κ. Νικόλαος Βλαζάκης. Από αντιπρόεδρος φεύγει ο κ. Ξανθουδάκης που έχει αναλάβει νέος αντιδήμαρχος και την θέση παίρνει ο Νικόλαος Παινεσάκης. Επίσης ως μέλος στη θέση της κας Ψυχογιού η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, προτείνεται ο Μανώλης Φραγκάκης με αναπληρωματικό αυτού τον Σταύρο Χιωτάκη. 

Σχολική Επιτροπή Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης

Το θέμα αποσύρθηκε για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο καθώς πρέπει πρώτα να διευκρινιστεί ένα νομικό ζήτημα. Πρόταση πάντως του δημάρχουν ήταν να παραμείνει πρόεδρος ο κ. Κονταξάξης και στη θέση του αντιπροέδρου να τοποθετηθεί η κα Αλέκα Πατσιά.

Τα “εγώ” να πάνε στην άκρη και να προτάξουμε τα “εμείς”

Ο δήμαρχος Χανίων, επεσήμανε ότι στόχος είναι η συνεργασία όλων μεταξύ τους και η πρόταξη του “εμείς” έναντι του “εγώ” αφήνοντας περιθώρια να ερμηνευτούν οι δηλώσεις του ως αιχμή για απουσία συνεργασίας από τα πρόσωπα που πλαισίωναν την προηγούμενη σύνθεση. 

Συγκεκριμένα όπως είπε οι αλλαγές αυτές κρίθηκαν επιβεβλημμένες αφενός για πρακτικούς λόγους, δηλαδή για αποφόρτιση ορισμένων προσώπων οι αρμοδιότητες των οποίων ήταν πάρα πολλές και αφετέρου για την επιδίωξη συνεργασίας:

“Το σκεπτικό που προτάσσω είναι η μεγαλύτερη και στενότερη συνεργασία μεταξύ των αντιδημάρχων, των προέδρων των ΝΠΔΔ, της δημοτικής αρχής καθώς και των υπηρεσιών για τις οποίες έχουν σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη οι ίδιοι οι αντιδήμαρχοι που πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα και τον τόνο. Πραγματικά θέλουμε να αποφεύγουμε το να οδηγούν κάποιες συμπεριφορές σε αποτέλεσμα μη συνεργασίας, αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε ακόμα και όταν διαφωνούμε. Επίσης, πρέπει να αποδείξουμε ότι θέλουμε το κοινό καλό, ότι τα “εγώ” θα πάνε στην άκρη και θα προτάξουμε τα εμείς”

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook