Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daiichi για την έλευση του τυφώνα «Ma-on», ο οποίος πλησιάζει απειλητικά τις ακτές της Ιαπωνίας. Εκπρόσωπος της Tepco διαβεβαίωσε σε σημερινή του ανακοίνωση ότι η διαχειρίστρια εταιρεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στο χρονοδιάγραμμα επίλυσης της πυρηνικής κρίσης στο εργοστάσιο λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά μεταλλικής οροφής στο κτίριο με τις τουρμπίνες του πυρηνικού αντιδραστήρα Νο3, το οποίο είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές λόγω της έκρηξης υδρογόνου στο διπλανό κτίριο λίγες ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στις 11 Μαρτίου. Οι διαστάσεις της είναι πέντε μέτρα μήκος και 16 πλάτος και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψει την οπή που υπάρχει σε σημείο της οροφής και να εμποδίσει το νερό της βροχής να εισέλθει μέσα στις εγκαταστάσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η τοποθέτησή της θα πραγματοποιηθεί αύριο με τη βοήθεια γερανού.

Ωστόσο προβληματισμός υπάρχει από την παντελή έλλειψη μέτρων για τη μη εισροή του βρόχινου νερού μέσα στα κτίρια των αντιδραστήρων Νο1, Νο3 και Νο4, στα οποία σημειώθηκε έκρηξη υδρογόνου, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της οροφής τους.