Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου στο πλαίσιο ανάδειξης του κορυφαίου ιστορικού γεγονότος της Μάχης του Κοψά κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης, το Μάιο του 1941,διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στον αγωνιστή Θεόδωρο Ευαγ.Καλλίνου, πρωταγωνιστή της νικηφόρας Μάχης του Κοψά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή  20 Μαΐου  2016 στις 19:30 μμ. στην Αίθουσα «Οδυσσέα Ελύτη» του Κοινωνικού χώρου των Ιδρυμάτων Α & Μ Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 9 ( πίσω από τον Άγιο Δημήτριο, 25ης Αυγούστου)

Κεντρικοί  ομιλητές της  εκδήλωσης :

-Άννα Μανουκάκη-Μεταξάκη,φιλόλογος, ερευνήτρια της ιστορίας:

«Η συμβολή της μάχης του Κοψά, στην εποποιία της Μάχης της Κρήτης»

-Βασιλική Αλεξάκη-Χρονάκη, φιλόλογος, ποιήτρια και ζωγράφος:

«Θεόδωρος Ευαγ. Καλλίνος (Αμάρμπεης), αδούλωτος μαχητής και δια βίου Επαναστάτης. Από το οχυρό Κάλη – γραμμή Ρούπελ (ελληνοβουλγαρικά σύνορα),στο λόφο του Κοψά στην Ανώπολη Πεδιάδος Κρήτης και στη συνέχεια στον Όλυμπο και στα αντάρτικα λημέρια της Βόρειας Θεσσαλίας.»

-Αριστομένης Συγγελάκης, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου:

«Από τον παλλαϊκό ξεσηκωμό της Μάχης της Κρήτης και την ηρωική Εθνική Αντίσταση στον σημερινό ανυποχώρητο αγώνα για Μνήμη, Δικαιοσύνη και Αποζημίωση »

 Το συντονισμό της  εκδήλωσης και  την επιμέλεια  του οπτικού υλικού θα έχει ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής : Γιώργος Παπαδάκης

Μαζί μας ο Γιώργος Γλυκοκόκκαλος (λύρα, τραγούδι) και το συγκρότημά του σε δημοφιλή παραδοσιακά τραγούδια για τη Μάχη της Κρήτης και την Αντίσταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook