Διήμερο Εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας αφιερωμένη στην Ιστιοπλοΐα και την Ημέρα Πολιτισμού:

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων και με τη συνδρομή του τμήματος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων και της ΑΝΕΚ LINES-BLUE STAR FERRIES διοργανώνεται διήμερος εορτασμός για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας καθώς και για την Ημέρα Πολιτισμού, 20 και 21 Μαΐου αντίστοιχα.

Παρασκευή 20 Μαΐου:

Έκθεση από τα έργα των παιδιών δημοτικών σχολείων της πόλης των Χανίων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό με θέμα «Θάλασσα-Ιστιοπλοΐα» (Θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Μαΐου)

8:00μμ, Διάλεξη από την δρ προϊστορικής αρχαιολογίας Έλενα Μαραγκουδάκη με θέμα «Εργαλεία Ναυπήγησης από  τον Μυκηναίο Ναυοδόμο στον Παραδοσιακό Καραβομαραγκό: Αναζητώντας τα Ίχνη». Σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

10:00μμ, Μουσική βραδιά με μουσικές της Μεσογείου με τους: Ξανθούλα Ντακοβάνου φωνή, κρουστά, Ταξιάρχη Βασιλάκο ακορντεόν, Στέφανο Φίλο βιολί, φωνή

Σάββατο 21 Μαΐου:

11:00πμ-1:00μμ, Ιστιοπλοϊκά Σκάφη ανοιχτά για μικρούς και μεγάλους
 
8:00μμ, Προβολή φωτογραφιών και βίντεο από σχολές ιστιοπλοΐας – προπονήσεις – ιστιοπλοϊκούς αγώνες
 
8:15μμ, Προβολή βίντεο με φωτογραφικό υλικό από τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Τμήματος Πολιτισμού του Ι.Ο. Χανίων

8:30μμ, Βράβευση των έργων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής

9:00μμ, Προβολή του Ντοκιμαντέρ «MÉDITERRANÉE, NOTRE MER À TOUS» γαλλικής παραγωγής,  που αφορά στον πολιτισμό των χωρών της Μεσογείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook