Δέσμευση Σπίτζη για «γόνιμη» δημοπράτηση του αεροδρομίου Καστελίου στις 27 Ιουνίου

Εξι εταιρείες και όμιλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την δημοπράτηση του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου, σύμφωνα με τα όσα απάντησε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζης, σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τη δημοπράτηση του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου. συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Κεγκέρογλου, αναπτύσσοντας την ερώτηση του, τόνισε ότι η κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι αποτελεί ύψιστης και ζωτικής σημασίας έργο για την Κρήτη και έχει υιοθετηθεί από όλες τις κυβερνήσεις από το 2003 και μετά, ενώ σημείωσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε ομηρία εδώ και πολλά χρόνια και επιθυμούν επιτέλους να ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η δημοπράτηση έχει αναβληθεί πέντε φορές.

Ο κ. Κεγκέρογλου  ζήτησε  να πληροφορηθεί την εκτίμηση του Υπουργού και της Κυβέρνησης σχετικά με το γόνιμο ή το άγονο της δημοπράτησης την 27η Ιουνίου.

Ο Υπουργός αφού ευχαρίστησε για την ερώτηση και δικαιολόγησε τις τελευταίες αναβολές με τη βελτίωση των τευχών και των όρων δημοπράτησης, έδειξε βέβαιος για την κατάθεση προσφορών στις 27 Ιουνίου, αφού όπως είπε έξι εταιρείες και όμιλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο.

Ο κ. Κεγκέρογλου αφού συμφώνησε με τις τροποποιήσεις της σύμβασης, για τις οποίες ο ίδιος είχε καταθέσει προτάσεις, δηλαδή την αύξηση των αντισταθμιστικών σε 2,5%,την δημιουργία εκθεσιακού κέντρου για την προβολή των τοπικών προϊόντων, την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου,  και τη συμμετοχή στο Δ.Σ του εκάστοτε Δημάρχου της περιοχής,έθεσε το θέμα της άμεσης εκπόνησης ΣΧΟΑΠ(εξειδικευμένο χωροταξικό) προκειμένου να αποφευχθεί η άναρχη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Στη δευτερομίλια του, ο Βουλευτής έθεσε το θέμα του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου από την 27η  Ιούνη και μετά αλλά δεν πήρε συγκεκριμένη απάντηση από τον Υπουργό.

Επισημαίνεται ότι εκτός από τα ερωτήματα για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης έθεσε το θέμα βελτίωσης και υποστήριξης του αεροδρομίου «Ν.Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook