Στην Σαουδική Αραβία η γυναίκα δεν θεωρείται με τίποτα ίση με τον άντρα, η υπακοή της συζύγου στον σύζυγό της θεωρείται δεδομένη και υποχρεωτική. Φανταστείτε πώς θα αντιδράσει ένας γαμπρός όταν η νύφη τον «αγνοεί» την πρώτη νύχτα του γάμου τους.

Έξαλλος έγινε πρόσφατα ένας γαμπρός στην Τζέντα, όταν μετά την ολοκλήρωση της τελετής του γάμου του, πήρε την νύφη και κατευθύνθηκαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου για να ολοκληρώσει και την σχέση τους. Όταν όμως ο γαμπρός έγινε λίγο πιο «θερμός» και πλησίασε την σύζυγό του εκείνη, προς έκπληξή του, έδειξε απροθυμία να ανταποκριθεί καθώς του ανέφερε ότι ήταν απασχολημένη, αφού απαντούσε στα μηνύματα που είχαν στείλει οι φίλες της και ζητούσαν να τους πει λεπτομέρειες για τον γάμο.

Ο Σαουδάραβας γαμπρός εξοργίστηκε και την ρώτησε, αν οι φίλες της είναι πιο σημαντικές από τον ίδιο. Όταν πήρε από την νύφη καταφατική απάντηση, αποχώρησε έξαλλος από το ξενοδοχείο, χωρίς βεβαίως να εκτελέσει τα συζυγικά του καθήκοντα και κατευθύνθηκε προς το δικαστήριο για να ζητήσει διαζύγιο.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Gulf News η «επιτροπή συμφιλίωσης» προσπάθησε να συμβιβάσει το νεόνυμφο ζευγάρι, αλλά ο γαμπρός είναι ανυποχώρητος.

Ο Σαουδάραβας σύμβουλος γάμου Ahmad Al Maabi δήλωσε ότι το 50% των διαζυγίων στην χώρα αφορά νεόνυμφα ζευγάρια και αυτό, επειδή ίσως στο συντηρητικό βασίλειο τα νέα ζευγάρια έχουν ελάχιστες δυνατότητες να βλέπονται και να γνωριστούν καλά πριν τον γάμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook