Μία νέα σειρά ακαδημαϊκών προγραμμάτων στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία εγκαινιάζει το ACT – American College of Thessaloniki, μέλος του Κολλεγίου  Ανατόλια, για να προσφέρει μία ολοκληρωμένη πρόταση σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης και προετοιμασίας των μελλοντικών στελεχών στον κλάδο του Τουρισμού, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο όπως και στην  επαγγελματική κατάρτιση και στη διά βίου μάθηση.

Τα προγράμματα Τουρισμού και Φιλοξενίας (Hospitality & Tourism) υλοποιούνται σε συνεργασία με τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού στις συγκεκριμένες σπουδές César Ritz Colleges και Hotel Institute Montreux στην Ελβετία (μέλη του Swiss Education Group) και το Πανεπιστήμιο St. Thomas στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Στρατηγικοί εταίροι είναι οι Sani Resort, Ikos Resorts και Deloitte. Η νέα αυτή πρωτοβουλία υποστηρίζεται από δεκάδες τουριστικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα και έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Ενώσεων Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Σκιάθου.

Τα προγράμματα παρουσιάστηκαν σε ανοιχτή εκδήλωση στο Ηράκλειο την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο Capsis Astoria, από τον Δρα Νικόλαο Χουρβουλιάδη, Διευθυντή του Anatolia School of Business του ACT. Ο κ. Χουρβουλιάδης παρουσίασε και τα αποτελέσματα της διετούς διαδικασίας διερεύνησης των αναγκών της αγοράς η οποία κατέγραψε και ανέδειξε την «άμεση και ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για καταρτισμένα στελέχη στις τουριστικές μονάδες όλων των μεγεθών».

Τα μαθήματα θα γίνονται στην αγγλική γλώσσα και οι κύκλοι σπουδών προβλέπουν σε προπτυχιακό επίπεδο διετή φοίτηση στο ACT και στη συνέχεια: μονοετή φοίτηση στα κορυφαία στον κόσμο César Ritz Colleges και το Hotel Institute Montreux στην Ελβετία, ή διετή φοίτηση στο Πανεπιστήμιο St. Thomas στη Φλόριντα περιοχή που αποτελεί τον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό στις ΗΠΑ και από τους πιο δημοφιλείς παγκοσμίως. Επιπλέον, θα λειτουργήσει μεταπτυχιακό τμήμα στους συγκεκριμένους κλάδους που θα υλοποιηθεί αποκλειστικά στο ACT στη Θεσσαλονίκη, και παράλληλα το ACT θα προσφέρει  στοχευμένα και βραχυπρόθεσμα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Στο πλαίσιο της φοίτησης  προβλέπονται μαθήματα μέσα σε χώρους τουριστικών  μονάδων, ομιλίες εκπαιδευτικού περιεχόμενου από καταξιωμένους επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως και πρακτική εξάσκηση στις τουριστικές μονάδες που υποστηρίζουν το πρόγραμμα. Επιπλέον, οι σπουδές υποστηρίζονται από το ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών του ACT.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.act.edu/tourism, 2310 398 398

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook