Τελευταία ενημέρωση: 4:18

Χωρίς ταξί θα παραμείνει σήμερα ολόκληρη η Κρήτη καθώς οι ιδιοκτήτες του συμμετέχουν στην 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Το πρωί οι ιδιοκτήτες των ταξί του Ηρακλείου και του Λασιθίου απέκλεισαν την πλατεία Ελευθερίας και συγκεκριμένα την Περιφέρεια Κρήτης έξω από την οποία επικράτησε ένταση, καθώς οι απεργοί  έβαλαν φωτιά σε ένα παλιό ταξί, η οποία κατασβέστηκε άμεσα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Λίγο μετά συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για να του εκθέσουν τα προβλήματά τους.

Από τη συνάντηση ωστόσο δεν προέκυψε κάποια συμφωνία και οι αντιπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί οδηγήθηκαν προς το Αεροδρόμιο. Και εκεί όμως επικράτησε προσωρινά ένταση και αποκλεισμός του Αερολιμένα από τους απεργούς.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος των ιδιοκτητών των ταξί Ηρακλείου και μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Λευτέρης Πετράκης η συμμετοχή στο Ηράκλειο, αλλά και στον Αγ.  Νικόλαο είναι καθολική. Επίσης ο κ. Πετράκης επεσήμανε οτι εντός του 48ωρου αναμένουν κίνηση από την πλευρά του υπουργείου για συζήτηση. "Διαφορετικά η απεργία θα συνεχιστεί για περισσότερες ημέρες."

Σε ότι αφορά τα Χανιά η εικόνα δεν είναι διαφορετική. Οι ιδιόκτητες των ταξί των Χανίων συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος τους κ. Ηλίας Καραπατάκης, σήμερα και αύριο στα Χανιά θα κινούνται μόνο 4 οχήματα καθώς και το "Λευκό Ταξί" μεταφοράς ΑμεΑ. 

Ακόμα, ο κ. Καραπατάκης υποστηρίζει ότι τον τελευταίο χρόνο, στα Χανιά, ο κλάδος παρουσιάζει πτώση στην κίνηση κατά 60-70%.