Ο Άκης Δήμου, ένας από τους πιο αξιόλογους νέους θεατρικούς συγγραφείς μας, με πλούσιο παραστατικό έργο στη σύγχρονη ελληνική σκηνή, εμπνέεται (και) σ’ αυτόν τον μονόλογο από ένα άλλο κλασικό έργο: το Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι του Τεννεσί Ουίλιαμ.

Η πρόσληψη και η διακειμενικότητα, αποτελούν βασικά, δημιουργικά συστατικά του έργου του Άκη Δήμου, με καίρια θεατρική-ερμηνευτική ανταπόδοση και, εξίσου, δραστική ποιητική γλώσσα.

Σημειώνει, χαρακτηριστικά, ο ίδιος: «Θεωρώ ότι πολλά από αυτά τα κείμενα είναι μήτρες που γεννάνε συνεχώς καινούργια αισθήματα, και το τοπίο τους αλλάζει ανάλογα με το βλέμμα μας». Στο Χλόη στα δάχτυλα ‘ζωντανεύει’ τον «αθέατο» πρωταγωνιστή του έργου του Ουίλιαμ, Σεμπάστιαν Βέναμπλ σε μια ‘φανταστική’ συνάντησή του με τον γιατρό Κούκροβιτς (βωβό πρόσωπο στο έργο του Δήμου), χρόνια μετά τα γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού.

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθεσία: Πάνος Ιωαννίδης
Μουσική: Δημήτρης Χατζάκης
Παίζουν: Ίαν Αβτζιγιάννης , Αντώνης Περαντωνάκης .
Η μουσική ερμηνεύεται ζωντανά στην παράσταση από τον συνθέτη Δημήτρη Χατζάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Μαίου.

Χώρος: Ενετικός ναός Αγίας Σοφίας
Ωρα: 21:15

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό

Χορηγός εκδήλωσης: Βιβλιοχαρτοπωλείο Δασκαλάκη / Jimmy's Seafood

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τον Σύλλογο Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και τελούν υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνου.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Σύλλογος ξενοδόχων, Λύκειο Ελληνίδων, Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό