Επαναλαμβάνονται και φέτος τα φαινόμενα επαιτείας στην πόλη του Ηρακλείου εν όψει της τουριστικής περιόδου, όπου οργανωμένες σπείρες Ελλήνων και αλλοδαπών Ρομά, παρενοχλούν ανυποψίαστους τουρίστες, με στόχο να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Όπως δήλωσε ο πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Ηρακλείου κ. Μαρίνος Παττακός, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή Πυξίδα του Κ. Συλιγάρδου, τα συγκεκριμένα κρούσματα έχουν αρχίσει να επανεμφανίζονται από τον προηγούμενο μήνα, με την έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν.

Παράλληλα, ο κ. Παττακός τόνισε ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο, που είναι αντιτουριστικό και αντιαισθητικό καθώς παρενοχλούνται οι επισκέπτες της πόλης μας, αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενώ πρόσθεσε ότι όποιος επαιτεί από φιλοπονία και με στόχο την οικονομική ενίσχυση κινδυνεύει με κράτηση έως 6 μήνες καθώς επίσης και με πρόστιμα έως 3.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο κ. Παττακός ξεκαθάρισε ότι η δημοτική αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητες για να πραγματοποιεί τους συγκεκριμένους ελέγχους, όμως οι δημοτικοί υπάλληλοι συνδράμουν καθημερινά και συνεπικουρικά το έργο της ελληνικής αστυνομίας. 

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας, η συνδρομή αυτή έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα, καθώς από τα τέλη Απριλίου έχουν αντιμετωπιστεί τουλάχιστον 10 περιπτώσεις επαιτείας με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ έχουν αποτραπεί ισάριθμες περιπτώσεις.

Τέλος, ο κ. Παττακός δήλωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛΑΣ θα ενταθούν, ενώ θα γίνονται με πολιτικά ρούχα ώστε να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος τόνισε ότι οι σπείρες των επαιτών κάνουν χρυσές δουλειές καθώς, όπως αποκάλυψε, αλλάζουν σε υποκαταστήματα τραπεζών, τουλάχιστον 2- 3 φορές την ημέρα, κέρματα αξίας έως και 500 ευρώ.

Μάλιστα, με στόχο την εξάλειψη του φαινομένου, ο κ. Συλιγάρδος παρότρυνε τους ακροατές να μην δίνουν χρήματα στους επαίτες, καθώς δεν αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook