Συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το πρωί της Πέμπτης, βρέθηκαν νότια της Κρήτης

Σύμφωνα με έλληνες αξιωματούχους, αντικείμενα πλαστικού εντόπισαν αιγυπτιακά αεροσκάφη εντός του FIR Αιγύπτου, 230 μίλια νότια της Κρήτης, που πιθανώς ανήκουν στο χαμένο αεροσκάφος Airbus A-320. Ήδη έχουν ειδοποιηθεί πλωτά μέσα να καταπλεύσουν στο σημείο για την ταυτοποίηση των αντικειμένων. 

Τα συντρίμμια ή σωσίβια εντόπισε αιγυπτιακό αεροσκάφος τύπου C-295 το οποίο ερευνούσε από αέρος την θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης στο πλαίσιο της επιχείρησης Search and Rescue για την ανεύρεση του Airbus Α-320. 

Το υπουργείο Εθικής Άμυνας επιβεβαίωσε ακριβώς στις 16:30 «ότι εντοπίστηκαν πλαστικά αντικείμενα με σκοινιά, 50 μίλια από το σημείο που χάθηκε το ίχνος του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών».

Στις 16:44, ελληνικό C-130 επιβεβαίωσε ότι το αντικείμενο που είχε εντοπιστεί είναι ένα πορτοκαλί σωσίβιο. Μάλιστα, το πλήρωμα του ελληνικού C-130 μετέδωσε την πληροφορία ότι στο ίδιο σημείο που εντοπίστηκε το σωσίβιο, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας βρίσκεται ένα ασημί γυαλιστερό αντικείμενο.

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν στις 15:20 το μεσημέρι και επαναβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν αντικείμενα σε νεότερη οπτική παρατήρηση από αέρος στις 15:25. Τα πλωτά μέσα που κατευθύνονται στην περιοχή 210 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης αναμένεται να περισυλλέξουν τα αντικείμενα για να διαπιστωθεί αν το σωσίβιο και το άλλο ασημί αντικείμενο είναι κομμάτια από το εξαφανισμένο Airbus της EgyptAir.

 

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook