Πολύ κακό για το τίποτα! Προκλήθηκε χαμός, ένταση και επεισόδια για μια απόφαση που ήταν άκυρη!

Ψήφισαν με συνοπτικές διαδικασίες μια απόφαση, προκάλεσαν αναστάτωση και χαμό, έγιναν επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο εξαιτίας τους και όλα αυτά για μια πρόταση “διάτρητη” που κρίθηκε αμέσως άκυρη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως υποστηρίζει η Ένωση Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα Χανίων.

Η πρόταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων (ΔΛΤ) με την οποία μειώνεται κατά περίπου 23% ο χώρος που παραχωρείται στους καταστηματάρχες για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τους και για την οποία έγινε τόσος θόρυβος, δεν ήταν νόμιμη με αποτέλεσμα να τους επιστραφεί με συνοπτικές διαδικασίες, ως είχε, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα, Σταύρος Μαρινάκης:

“Η απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου πήγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που είναι το αρμόδιο όργανο για να κρίνει την νομιμότητα της πρότασης. Εμείς κάναμε ένσταση στην Αποκεντρωμένη σε βάρος της αποφάσεως που κρίναμε ότι δεν ήταν νόμιμη. Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση είπαν στο ΔΛΤ ότι έπρεπε να έχουν συγκεκριμένα έγγραφα και μελέτες τις οποίες δεν διέθετε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Έτσι τους ενημέρωσαν ότι δεν πρόκειται να εγκριθεί η απόφασή τους αν δεν συμπληρωθεί με τα απαραίτητα έγγραφα κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν γιατί δεν υπήρχαν τα έγγραφα.”

Το αστείο είναι ότι το ΔΛΤ που ξεσήκωσε το… σύμπαν με την απόφασή του, ζήτησε στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο να ψηφίσουν ξανά τα μέλη, αυτή τη φορά για να ακυρώσουν την απόφαση που είχαν λάβει πριν από περίπου ένα μήνα….! Μάλιστα, έχουν σκοπό να ξεθάψουν τη μελέτη Καλογήρου, τονίζει ο κ. Μαρινάκης:

“Θα επαναφέρουν είπαν τη μελέτη Καλογήρου η οποία είναι και αυτή ανεφάρμοστη. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο γνωρίζει από τις νομικές υπηρεσίες ότι είναι ανεφάρμοστη αυτή η μελέτη γιατί έχει προαπαιτούμενα εξωφρενικά και δύσκολα. Προϋποθέτει υποδομές, έργα και μελέτες που είναι αδύνατον να γίνουν. Απλώς ξαναπιπιλίζουν τα ίδια πράγματα.”

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη ξαναέγινε νύξη να συναντηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και να συζητήσουν σε μια σωστή βάση τι πρέπει να γίνει για τη βελτίωση της κατάστασης του λιμανιού, ωστόσο οι καταστηματάρχες βρίσκουν μπροστά τους “τοίχο”

“Είναι ανένδοτοι.Τι να πω, κάνουν αψυχολόγητα πράγματα.Είχα υποσχεθεί στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα φέρουμε αρχιτεκτονική μελέτη. Την πληρώσαμε και την κάναμε. Αλλά δεν υπάρχει καμία διάθεση από μέρους τους να δούμε το θέμα. Έτσι δεν λύνεται και το πρόβλημα του παλιού λιμανιού” τονίζει ο κ. Μαρινάκης.

Να αναφέρουμε ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων και συζητήσεων που είχαν γίνει για το θέμα, είχε αναφερθεί από όλες τις πλευρές ότι η μελέτη Καλλιγά δεν πετυχαίνει σωστό αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα καθώς προτείνει ομοιομορφία κάτι που αισθητικά δεν ταιριάζει με το ενετικό λιμάνι.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook