Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σάββατα με τους Επιστήμονες», που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Αρωματικά φυτά της Κρήτης»

Στην ανακοίνωση του μουσείου αναφέρεται:

“Είναι όλα τα φυτά αρωματικά;

Ποια μέρη του φυτού έχουν άρωμα και γιατί;

Τα αρωματικά φυτά μπορεί να είναι και φαρμακευτικά;

Ελάτε το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε και να ανταλλάξετε απόψεις με έναν επιστήμονα σχετικά με τα αρωματικά φυτά της Κρήτης. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00                         Συζήτηση με θέμα: «Αρωματικά φυτά της Κρήτης» με την κα Ανταλουδάκη Έρη, Μ.Sc. Τεχνολόγο Γεωπόνο του ΜΦΙΚ.

12:00-14:00         Μυρωδιές και αρώματα μας περιμένουν στον Ερευνότοπο. Με τις  αισθήσεις μας θα ανακαλύψουμε και θα αναγνωρίσουμε τα αρωματικά φυτά και παίζοντας θα μάθουμε για τις χρήσεις τους στην καθημερινή μας ζωή (για ηλικίες από 4 ετών και πάνω).

12:00-14:00                         Ζωγραφίζουμε λουλούδια με διαφορετικές τεχνικές για να «ανθίσει» η αυλή του Ερευνότοπου (για όλες τις ηλικίες).

Γενική είσοδος 6€

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»: Είσοδος δωρεάν

Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν

ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook