Το Ποτάμι δε θα ψηφίσει τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Κρήτη όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πώς θα ψηφίζει το Ποτάμι στο πολυνομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο επικεφαλής του Κινήματος ανέφερε ότι: «Όπως διαμορφώνονται τα πράγματα πιστεύω ότι τα περισσότερα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση θα τα καταψηφίσουμε, γιατί δε θα ψηφίσουμε τους φόρους, δε θα ψηφίσουμε τις νέες επιβαρύνσεις».

Σχολιάζοντας τις συνέπειες των μέτρων που φέρνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση «εξαπάτησε τους Κρητικούς όπως εξαπάτησε και τους υπόλοιπους Έλληνες» ενώ συνέχισε λέγοντας: «Η κυβέρνηση καθυστερώντας πάρα πολύ να πάρει τις σωστές αποφάσεις σπρώχνει την οικονομία στον όλεθρο και ουσιαστικά δυναμιτίζει και τις τελευταίες δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Αντί να έχουμε μια ελάφρυνση για τον πολίτη για να μπορέσει να επενδύσει και να συμμετάσχει σε μια προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας, έχουμε ένα δρεπάνι που κόβει ότι εξέχει».

Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού:

Για να αποφασίσουμε τι θα ψηφίσουμε και τι όχι θα πρέπει η κυβέρνηση να αποφασίσει τι θα φέρει και τι όχι, γιατί κάθε τόσο φέρνει μια τροπολογία, ένα παράρτημα και δεν έχει ξεκαθαρίσει απολύτως τι θα κάνει. Όπως διαμορφώνονται όμως τα πράγματα πιστεύω ότι τα περισσότερα που φέρνει η κυβέρνηση θα τα καταψηφίσουμε, γιατί δε θα ψηφίσουμε τους φόρους, δε θα ψηφίσουμε τις νέες επιβαρύνσεις. Κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις –να δούμε τις τελευταίες διατάξεις- για τα κόκκινα δάνεια, για τις αποκρατικοποιήσεις και για τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Εσόδων. Πάντως αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τον κόσμο είναι ότι το Ποτάμι δε θα ψηφίσει τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση και μου το λένε συνεχώς εδώ στην Κρήτη -γιατί ήρθα από το Λασίθι άρα έχω διατρέξει σχεδόν όλο το νομό- εξαπάτησε τους Κρητικούς όπως εξαπάτησε και τους υπόλοιπους Έλληνες. Μέχρι χθες έδινε υποσχέσεις και σήμερα ψηφίζει τα εντελώς αντίθετα. Το κακό είναι διπλό όμως. Πρώτον γιατί εξαπατά τον κόσμο και δεύτερον γιατί αυτό που τελικά φέρνει στη Βουλή είναι εις βάρος του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση καθυστερώντας πάρα πολύ να πάρει τις σωστές αποφάσεις, σπρώχνει την οικονομία στον όλεθρο και ουσιαστικά δυναμιτίζει και τις τελευταίες δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Αυτό γίνεται με πολλούς τρόπους και με πολλά μέτρα. Η μεγάλη εικόνα όμως είναι αυτή: ότι αντί να έχουμε μια ελάφρυνση για τον πολίτη για να μπορέσει να επενδύσει και να συμμετάσχει σε μια προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας, έχουμε ένα δρεπάνι που κόβει ό,τι εξέχει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook