Τα κορίτσια του Α.Ο. Χανιά με γραπτή τους δήλωση εξηγούν τους λόγους για τους οποίους πήραν την απόφαση παρά το πολύωρο ταξίδι για τη Χαλκίδα να μην αγωνιστούν στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ.

Τα προβλήματα όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των κοριτσιών είναι πάρα πολλά και θέτουν εν αμφιβόλω ακόμα και το μέλλον της ομάδας που εκπροσωπεί τα Χανιά στην ανώτερη κατηγορία του γυναικείου ποδοσφαίρου και που έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Final-4 Κυπέλλου.

Αναλυτικά η επιστολή των κοριτσιών όπως δημοσιεύτηκε στο womensports.gr:

Δελτίο Τύπου των παικτριών της Ομάδας του Α.Ο. Χανιά σχετικά με τον αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη Χαλκίδα την 20/5/2016 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ κατά την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
 
Με το παρόν θέλουμε να γνωστοποιήσουμε μέσω του Τύπου σε κάθε παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αρμόδιο όργανο και κυρίως τους φιλάθλους μας που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα μας, τα οποία επέβαλαν την αποχή μας από τον ημιτελικό αγώνα και τον αποκλεισμό κάθε πιθανότητας διεκδίκησης του Κυπέλλου Ελλάδος:
 
1) Οικονομικά – οργανωτικά προβλήματα: α) ο προπονητής μας παραμένει απλήρωτος εδώ και αρκετούς μήνες, όπως και παικτριές μας, στις οποίες δεν καταβάλλεται το συμβολικό ποσό που έχει συμφωνηθεί με τη διοίκηση για την κάλυψη μέρους των εξόδων τους. Συνέπεια είναι να καλούνται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της ομάδας με προσωπικά τους έξοδα (ενοίκια, εισιτήρια, βενζίνη μετακίνησης κ.λπ.), β) έλλειψη του απαραίτητου εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της χρονιάς, που δεν επιτρέπει την κατάλληλη αγωνιστική προετοιμασία μας, γ) έλλειψη οργάνωσης στις αποστολές και συγκεκριμένα: αυθημερόν αποστολές σε μακρινές αποστάσεις (π.χ. Καρδίτσα, Τρίκαλα), οδική μετακίνηση σε όλη την Ελλάδα την στιγμή που θα μπορούσαν να αναζητηθούν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, αφού τα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής είναι γνωστά από την αρχή της σαιζόν κι έτσι η ομάδα θα απέφευγε την ακριβότερη τελικά μετακίνηση με λεωφορείο και την άσκοπη ταλαιπωρία των παικτριών (π.χ. Δράμα), διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία που απέχουν από το γήπεδο ακόμα και 3 ώρες, έλλειψη σταθερής έδρας, καθώς στα γήπεδα που αγωνιζόμαστε δεν πραγματοποιούνται και οι προπονήσεις μας, δ) η διοίκηση μάς αντιμετωπίζει σαν οικονομικά αντικείμενα, ζητώντας υπερβολικά ποσά για την παραχώρηση των δελτίων στις παίκτριες που θέλουν να αποχωρήσουν μετά το τέλος της σαιζόν.
 
2) Γενικά προβλήματα: α) επίδειξη παντελούς αδιαφορίας από τη διοίκηση στα προβλήματά μας, εξαιρουμένης της κας Πολάκη, β) προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά του προέδρου μας προς τις παίκτριες, που καθιστά μάταιη κάθε προσπάθεια προσέγγισης και διαλόγου, γ) στον σοβαρό τραυματισμό της συμπαίκτριάς μας Βεατρίκης Σαρρή κατα τη διάρκεια αγώνα, η διοίκηση δεν της συμπαραστάθηκε οικονομικά και ηθικά, εξαιρουμένης της κας Πολάκη, η οποία, σε συνεργασία με τον «Γαλανόλευκο Φάρο», διοργάνωσε ένα τουρνουά προς τιμήν της παίκτριας, ώστε να καλυφθεί ελάχιστο μέρος των εξόδων για την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, δ) ομοίως, στον τραυματισμό άλλης συμπαίκτριάς μας η διοίκηση δεν επέδειξε κανένα ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας της, με συνέπεια να αναγκασθεί να δεχθεί βοήθεια από άλλη ομάδα.
 
3) Κύπελλο: Τελευταία στιγμή και συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης 18/5/2016, δηλαδή μία μόλις ημέρα πριν ταξιδέψουμε για τη Χαλκίδα, μας ανακοινώθηκαν από τον προπονητή μας οι αποφάσεις της διοίκησης, σύμφωνα με τις οποίες: α) ο προπονητής μας αναγκάστηκε να μην ακολουθήσει την αποστολή, καθώς κρίθηκε σημαντικότερο να ενταχθεί στην αποστολή της ανδρικής ομάδας του Α.Ο. Χανιά, σε έναν αγώνα εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά. Συνέπεια ήταν η ομάδα μας να συνοδεύεται από τον κο Ελευθεριάδη που ορίστηκε υπηρεσιακός προπονητής για τον σημερινό αγώνα, β) κυριολεκτικά απαγορεύθηκε σε δύο παίκτριες να ακολουθήσουν την αποστολή, με την αόριστη επίκληση λόγων «ανάρμοστης συμπεριφοράς» (κατά της ανύπαρκτης, κατά τα ανωτέρω, διοίκησης), χωρίς, φυσικά, να στοιχειοθετείται και να αποδεικνύεται τέτοια συμπεριφορά. Ως αναμενόμενη αντίδραση και ένδειξη αλληλεγγύης, κάποιες παίκτριες αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν ούτε οι ίδιες την αποστολή, γ) παρότι, και μετά τα παραπάνω, συμπληρωνόταν ο αριθμός των 18 παικτριών, εκ της διοικήσεως επιβλήθηκε στον προπονητή να επιλέξει για την αποστολή μόνο 12 παίκτριες (!), αριθμός πρωτοφανής πανελλαδικά για ημιτελικό αγώνα Κυπέλλου.
 
Όλα τα παραπάνω είχαν ως συνέπεια να μετατραπεί ο αγώνας Κυπέλλου από γιορτή του ποδοσφαίρου σε μία παρωδία για την ομάδα μας, η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο ΠΑΟΚ με 11 παίκτριες, με υπηρεσιακό προπονητή και με μία συνοδό – μέλος της διοίκησης. Γι’ αυτό το λόγο, όλες οι παίκτριες, διαπνεόμενες από αίσθημα δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, συναποφασίσαμε ότι έπρεπε να εκδηλώσουμε έμπρακτα την αντίδρασή μας και επιλέξαμε ως προσφορότερο τρόπο την αποχή μας από τον ημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου. Στόχος μας ήταν να καταδείξουμε τις οργανωτικές και λειτουργικές αδυναμίες της ομάδας μας, να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας όπως οφείλει να κάνει κάθε υπεύθυνη ομάδα και, κυρίως, να ευαισθητοποιήσουμε κάθε αρμόδιο πρόσωπο, ώστε να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Πιστεύουμε πως είναι κρίμα, η προσπάθεια που καταβάλλουμε όλες μας, με προσωπικό μόχθο και χωρίς κανένα απολύτως ατομικό όφελος, να ανακόπτεται από τα παραπάνω – αντιμετωπίσιμα, κατά την άποψή μας – προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως να κλονίσουν ακόμα και την ομαλή λειτουργία της ομάδας την ερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο, καθιστώντας το μέλλον της αμφίβολο.
 
Διευκρινίζουμε ότι ποτέ δεν θα ήταν στις προθέσεις μας να υποβαθμίσουμε με την στάση μας αυτή το θεσμό του Κυπέλλου, αλλά, αντιθέτως, δεσμευόμαστε, όσο τούτο μας επιτρέπεται, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με αίσθημα ευθύνης και με σκοπό την ανάδειξη του γυναικείου ποδοσφαίρου σε έναν άκρως ανδροκρατούμενο χώρο και σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.
 
Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κο Ελευθεριάδη, υπηρεσιακό προπονητή, την κα Πολάκη, μέλος της διοίκησης που συνόδευσε την αποστολή μας, και τον κο Γρηγοράκη, προπονητή μας όλη την ποδοσφαιρική σαιζόν για την συμβολή του στην ιστορική προκριση της ομάδας μας στη ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις παίκτριες του ΠΑΟΚ για την κατανόηση που επέδειξαν στην απόφασή μας και ευχόμαστε και στις δυο προκριθείσες ομάδες καλή επιτυχία.
 
Οι παίκτριες της ομάδας ποδοσφαίρου του Α.Ο. Χανιά

 

Φωτ. αρχείου Θ. Ξενάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook