Την παραπομπή σε δίκη τεσσάρων υπευθύνων της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» ζητά ο εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με το alfavita.gr.

Η υπόθεση αφορά χρηματοδοτήσεις 5,6 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία η εκκλησιαστική ΜΚΟ έλαβε από το υπουργείο Εξωτερικών, την περίοδο 2005-06, για συγκεκριμένες δράσεις με κυρίαρχη την αποστολή επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ.

Η δικογραφία όμως που συντάχθηκε αναφέρει ότι οι υποτιθέμενες δράσεις δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου ή έμειναν ατελείς.
Το προαναφερόμενο ποσό αποτελούσε προκαταβολή των 7 εκατ. ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιούνταν για την αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ. Η αποστολή αφορούσε τη διανομή 2.650.000 κιλών κατεψυγμένων κοτόπουλων μέσα σε έξι μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2006 έως και τον Μάρτιο του 2007. Όμως, από τη ΜΚΟ αγοράστηκαν μόλις 371.093 κιλά κατεψυγμένων πουλερικών, τα οποία αποθηκεύτηκαν σε ψυγεία στον Ρέντη, αλλά κατόπιν ελέγχου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Πειραιά, ολόκληρη η ποσότητα κρίθηκε «ακατάλληλη για κατανάλωση και βρώση».

Η δικογραφία σημειώνει ότι αν και η ΜΚΟ επέστρεψε 500.000 ευρώ, τα υπόλοιπα 4,5 εκατ. ευρώ ενσωματώθηκαν παράνομα στην περιουσία του κ. Φουρλεμάδη, που είχε σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών της «Αλληλεγγύης».

Όμως η ιστορία μόνο εδώ δεν σταματά. Σύμφωνα με το ίδιο site που επικαλείται πρόσβαση στη δικογραφία, η «Αλληλεγγύη» ερευνάται και για άλλες καταχράσεις μικρότερων ποσών που αφορούσαν άλλες δράσεις της.

Ενδεικτικά αναφέρονται η κατασκευή μουσείου εντός του Πατριαρχικού Οίκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η κατασκευή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Β. Σουμάτρα της Ινδονησίας και η υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών στη Ρουμανία.

Τέλος, μέσα στις επόμενες ημέρες θα κριθεί η παραπομπή ή μη των τεσσάρων κατηγορουμένων σε δίκη, από το Συμβούλιο Εφετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook