Εκτός από την δυσάρεστη ατμόσφαιρα που προκλήθηκε από την μεταφορά σκόνης, οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από αργά τη νύχτα στην Κρήτη, έχουν προκαλέσει μικροπροβλήματα κυρίως στις μεταφορές.

Η προσέγγιση για προσγείωση στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” από τα αεροσκάφη γίνεται με δυσικολία ενώ οι ίδιες συνθήκες δυσχεραίνουν και την απογείωση των αεροπλάνων. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου, το πλοίο των Μινωικών Γραμμών που εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά, κατάφερε να δέσει στον προβλήτα, μετά από πολλές προσπάθειες και ενώ κλήθηκαν δύο ρυμουλκά για να βοηθήσουν την επιχείρηση.. Τελικά δεν χρειάστηκε η συνδρομή τους και το πλοίο έδεσε με ολιγόωρη καθυστέρηση.

Την ίδια ώρα στο Ρουσσοσπίτι στο Ρέθυμνο, οι θυελλώδεις άνεμοι ευνόησαν την επέκταση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει τα ξημερώματα σε δασική έκταση.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 10 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα ενώ αν και η φωτιά έχει σβήσει, η πυροσβεστική υπηρεσία παραμένει σε επιφυλακή υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Από την πλευρά τους και οι πολίτες θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την πρόκληση πυρκαγιών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook