Σε λιγότερο από ένα μήνα, η Κρήτη θα βρεθεί στο παγκόσμιο επίκεντρο, λόγω της ιστορικής συνάντησης των ηγετών όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που θα γίνει από τις  16 έως 27 Ιουνίου.

Μετά από 962 χρόνια οι Προκαθήμενοι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών θα καθίσουν σε κοινή τράπεζα για να συζητήσουν για εκκλησιαστικά θέματα, στην πρώτη Αγία και Μεγάλη Σύνοδό τους μετά το Σχίσμα του 1054.

Τα μέτρα ασφαλείας όπως είναι φυσικό θα είναι δρακόντεια και η ΕΛΑΣ προετοιμάζεται για να ανταποκριθεί στο μεγάλο αυτό γεγονός, εξασφαλίζοντας την ασφαλή διεξαγωγή της Συνόδου.

Πριν από λίγες ημέρες,  μέλη της Ειδικής Επιτροπής που συγκρότησε το Υπουργείο Εξωτερικών και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα υπουργεία που θα συμβάλλουν στη διοργάνωση της Πανορθόδοξης Συνόδου, πραγματοποίησαν, την Τρίτη και Τετάρτη, διήμερη επίσκεψη σε Χανιά και Ηράκλειο.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Εκκλησίας, της τοπικής ΕΛΑΣ, με την παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου, επισκέφθηκαν χώρους που θα κινηθούν οι Ιεράρχες και θα φιλοξενηθούν οι εργασίες της Συνόδου, όπως η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αυτοψία.

Ο σχεδιασμός για την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων ασφαλείας δεν έχει οριστικοποιηθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελική σύσκεψη στην Κρήτη, μελών της επιτροπής και της ΕΛΑΣ.

Εν τω μεταξύ, στα πλαίσια του εορτασμού της Μάχης της Κρήτης, επισκέφτηκε τα Χανιά και το Ρέθυμνο ο  Γ.Γ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος συναντήθηκε με την τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, ωστόσο η επίσκεψη ήταν εθιμοτυπική και δεν συζητήθηκαν υπηρεσιακά θέματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook