Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε η φιλέλληνας γιατρός Dr. Ingrid Seytartn εκπρόσωπος του συνδέσμου δημοκρατικών γιατρών της Γερμανίας εκφράζοντας την αλληλεγγύη του συνδέσμου στους Κρητικούς με την παροχή δωρεάν ιατρικού ορθοπεδικού υλικού στα νοσοκομεία της Κρήτης αλλά και την χαρά τους για την συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Παράλληλα η ίδια εξέφρασε την αντίθεση του συνδέσμου στη σκληρή στάση της Κυβέρνησης της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα ενώ επέκρινε τη Γερμανική βαρβαρότητα των ναζί την περίοδο της κατοχής και την μη καταβολή των αποζημιώσεων. Η Dr. Ingrid Seytartn που βρίσκεται στην Κρήτη στη συνάντηση της με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη   έκανε επίσης γνωστό ότι ήδη στο απομακρυσμένο Κέντρο Υγείας Χάρακα έχει παραδοθεί ιατρικό υλικό (συνάντηση με διευθυντή Κ.Υ γιατρό Νίκο Δρακωνάκη) ενώ αναμένονται άμεσα στην Κρήτη άλλες δυο μεγάλες αποστολές ιατρικού ορθοπεδικού υλικού όλων των ειδών το οποίο θα παραληφθεί από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και θα διανεμηθεί στις ορθοπεδικές κλινικές του νησιού.

Το ιατρικό υλικό, όπως έγινε γνωστό, συγκεντρώθηκε στην Γερμανία με πρωτοβουλία της Dr. Ingrid Seytartn και της Dr. Oster Jngeborg,  της Ελληνίδας -Κρητικής καταγωγής- Κατερίνας Σφακιανάκη (που κατοικεί στη Γερμανία και που η οποία συνοδεύει στη Κρήτη τη κα. Seytartn)  και τη βοήθεια του Κρητικού στη Γερμανία Κώστα  Παπαδάκη. Η  Γερμανίδα φιλέλληνας όπως είπε, αγαπά την Κρήτη, έρχεται συνεχώς για διακοπές από το 1977 ενώ την ακολουθούν τα παιδιά και τα εγγόνια της στο νησί μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης από την πλευρά του ευχαρίστησε την κα. Seytartn και την  κα. Σφακιανάκη για την έμπρακτη βοήθεια των δημοκρατικών γιατρών της Γερμανίας προς τους Κρητικούς για την παροχή του ιατρικού υλικού αλλά και για τα αισθήματα αλληλεγγύης, φιλίας και αναγνώρισης των δικαίων του αγώνα των Κρητικών κατά την περίοδο της κατοχής. Ο κ. Κουκιαδάκης επίσης ευχαρίστησε για την επίσκεψη την Γερμανίδα εκπρόσωπο και την κα. Σφακιανάκη και τους έδωσε αναμνηστικά ενθύμια για την ιστορία της Κρήτης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook