Πρώτη ενημέρωση 8.34 Τελευταία ενημέρωση 18.12

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τον 63χρονο Δανό ο οποίος είχε χαθεί στα Λευκά Όρη. Ο τουρίστας κατέβηκε μόνος του από την περιοχή του Μελιδονίου και αφού πρώτα είχε κινητοποιήσεις τις σωστικές αρχές που είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού του!

Ο 63χρονος Δανός φαίνεται ότι είναι καλά στην υγεία του.

Το χρονικό της επιχείρησης διάσωσης

Με το πρώτο φως της ημέρας ομάδες διάσωσης με Πυροσβέστες απο Βρύσες, Χανιά και την 3η ΕΜΑΚ, ανέβηκαν και πάλι στο βουνό πάνω απο το οροπέδιο Ασκύφου προκειμένου να εντοπίσουν τον 63χρονο Δανό που χάθηκε χθες νωρίς το απόγευμα.

Η αναζήτηση που συνεχίστηκε χθες μέχρι αργά το βράδυ, δεν απέδωσε και οι ομάδες διάσωσης ανασυντάχτηκαν και επιχειρούν και πάλι.

Μάλιστα μετά το μεσημέρι ζητήθηκε να συμμετάσχει στις έρευνες και ελικόπτερο, όπως και έγινε, ενώ στις ομάδες προστέθηκαν και εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στην περιοχή έχει μεταβεί και η σύζυγός του βιώνοντας αφόρητες ώρες αγωνίας.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ο 63χρονος είναι έμπειρος ορειβάτης και ξεκίνησεαπο την περιοχή του οροπεδίου Ομαλού σχεδιάζοντας να βρεθεί στο οροπέδιο τ’ Ασκύφου διασχίζοντας τα Λευκά Όρη απο το μονοπάτι Ε4.

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει επικοινωνία με τον 63χρονο, ίσως γιατί εξαντλήθηκε η μπαταρία του κινητού του.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο ο 63χρονος περπατούσε στο μονοπάτι Ε4 στην ορεινή περιοχή πάνω απο το οροπέδιο Ασκύφου, όταν κάποια στιγμή φαίνεται πως βγήκε απο το μονοπάτι και έχασε τον προσανατολισμό του.

Μόλις αντιλήφθηκε πως περπατούσε στα “τυφλά” κάλεσε τον ευρωπαικό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και στην συνέχεια επικοινώνησε με την σύζυγό του.

Μόλις ενημερώθηκαν οι αρχές, οι πρώτοι που ξεκίνησαν για τον εντοπισμό του ορειβάτη, ήταν οι έμπειροι διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών, ενώ όταν έπεσε η νύχτα στο βουνό έψαχναν να βρούν τον 63χρονο 15 διασώστες απο την Πυροσβεστική Βρυσών και Χανίων καθώς και απο την 3η ΕΜΑΚ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook